x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale TVR inaugurează o expoziţie sub numele "Expo TVR60", cu ocazia celebrării a şase decenii de la prima transmisie

TVR inaugurează o expoziţie sub numele "Expo TVR60", cu ocazia celebrării a şase decenii de la prima transmisie

17 Dec 2016   •   14:20
TVR inaugurează o expoziţie sub numele  "Expo TVR60", cu ocazia celebrării a şase decenii de la prima transmisie

Televiziunea Română inaugurează, sâmbătă, "Expo TVR60", expoziţie organizată cu ocazia celebrării a şase decenii de la prima transmisie, creată ca o "călătorie în timp" interactivă prin istoria TVR, informează un comunicat al postului public. 

Televiziunea Română va găzdui, timp de o lună, un eveniment interactiv dedicat publicului de toate vârstele. Expoziţia conturează un tablou al ultimelor şase decenii din istoria României, prin prisma evoluţiei conţinutului programelor şi a tehnologiei de televiziune, precizează sursa citată. 

"O premieră absolută, 'Expo TVR60' ne propune o viziune actuală a tranziţiei de la alb-negru la color, care ne va purta vizitatorii într-o călătorie în timp, printr-o lume fascinantă, alături de vedetele TVR, aparatură, materiale foto şi video, costume, un cinematograf, un spaţiu dedicat Revoluţiei din 1989 şi studiouri interactive", se arată în comunicat. 

Potrivit sursei citate, atmosfera studiourilor de producţie moderne va fi redată în cele două spaţii interactive, unde publicul va putea realiza "flash-interviuri", jocuri de lumini, fotografii în decorurile emisiunilor şi interacţiona cu vedetele TVR. Turul cuprinde şi un spaţiu destinat Revoluţiei din 1989, prima din lume transmisă în direct la televizor, dar şi un cinematograf în care vor fi proiectate producţii care au scris istorie pe micile ecrane precum "Toate pânzele sus", "Gloria nu cântă" sau "Pistruiatul". 

Accesul în Televiziunea Română se face prin intrarea din strada Ermil Pangrati 8-10, între orele 10,00 - 17,00. Grupurile de vizitatori se vor forma din jumătate în jumătate de oră, între 10,00 şi 16,30. Vizitatorii sunt rugaţi să aibă asupra lor un act de identitate. 

După Ziua porţilor deschise de sâmbătă, expoziţia va putea fi vizitată în continuare de publicul larg, în grupuri organizate, în perioada 19 decembrie - 13 ianuarie, de luni până vineri, între orele 10,00 - 17,00. Accesul se va face în baza programărilor, la telefon 021.31.99.111, sau online la adresa de email tvr60@tvr.ro, scrie Agerpres.

 

Citește și:

Mara Mareș, deputat PNL Brașov: "Programul meu din Parlament se va baza în principiu pe tineri"

 

PMB vrea să încheie un protocol cu Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti pentru administrarea comună a ariei protejate

 

Premiile OSCAR 2017. Se cunosc cele 10 filme rămase în cursa pentru premiul pentru efecte vizuale

×
Subiecte în articol: tvr televiziunea romana