x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 13 jefuitori, deferiţi justiţiei

13 jefuitori, deferiţi justiţiei

de Violeta Fotache    |    08 Feb 2010   •   00:00

Parchetul instanţei supreme a trimis în judecată membrii reţelei de jefuitori conduşi de Vlad Costel, acesta împreună cu alte 12 persoane, toţi în stare de arest, urmând a fi judecaţi pentru mai multe "lovituri".



În noaptea de 31 iulie 1 august 2009, cagulaţi şi conduşi de Vlad Costel, aceştia au dat iama în curtea unor societăţi comerciale din Călăraşi de unde au sustras sume în lei şi în valută, precum şi bijuterii de aur, prejudiciul estimativ fiind în cunatum de 257.000 de lei.

Aceeaşi grupare a eşuat în atacul asupra casei de amanet SC Ruby Trust SRL din Focşani, din noaptea de 7 spre 8 septembrie 2009, pentru că atunci când au încercat să forţeze uşa de acces s-a activat sistemul de alarmă.

Reţeaua a avut însă succes în noaptea următoare când au atacat SC Traser Impex SRL Giurgiu, de unde au furat 400 de grame de bijuterii din argint, valorând 3.000 de lei. Tot gruparea lui Vlad Costel a dat şi spargerea de la SC Euro Delia Gold SRL din Tulcea, în noaptea de 9 spre 10 septembrie, de unde au furat un seif în care se aflau bijuterii şi bani, prejudiciul aproximativ fiind de 425.308 lei. Cauza va fi soluţionată la Judecătoria Tulcea.

×
Subiecte în articol: observator