x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 80 la sută din cadrele didactice din Satu Mare au intrat în grevă japoneză

80 la sută din cadrele didactice din Satu Mare au intrat în grevă japoneză

03 Noi 2010   •   00:00

Aproape 80 la sută din cadrele didactice din judeţul Satu Mare au intrat, în această după-amiază, în grevă japoneză, purtând banderole albe pe braţ, ca urmare a apelului făcut de cele cinci confederaţii sindicale pentru ca angajaţii să îşi întrerupă activitatea în fiecare zi de miercuri.



Vicepreşedintele Cartel Alfa Satu Mare, Ioan Drăgan, care este şi preşedinte al Sindicatului din Învăţământul Preuniversitar, a declarat că informaţiile primite din judeţ arată că aproximativ 80 la sută din sindicaliştii din învăţământ au intrat în grevă japoneză.

"Cadrele didactice au hotărât să se alăture protestului intrând în grevă japoneză de la ora 12.00. Din informaţiile pe care le-am primit din şcoli rezultă că profesorii nu au vrut să întrerupă lucrul, deoarece au pierdut deja mult din venituri ca urmare a grevelor la care au participat, iar, cum Guvernul este în continuare autist, o grevă generală nu ar face decât să le micşoreze şi mai mult salariile", a precizat Drăgan, citat de Mediafax.

Acesta a precizat că nu are informaţii ca sindicalişti din alte domenii de activitate să fi întrerupt lucrul.

De asemenea, liderul CNSLR Frăţia Satu Mare, Dan Burulea, a declarat că, din informaţiile pe care le deţine, doar profesorii au intrat în grevă japoneză în judeţul Satu Mare, restul bugetarilor nerecurgând la forme de protest.

×
Subiecte în articol: observator