x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Achizitia de corvete, criticata de Victor Ponta

Achizitia de corvete, criticata de Victor Ponta

de Dan Constantin    |    01 Dec 2016   •   21:35
Achizitia de corvete, criticata de Victor Ponta
Ministrul Apărării a anuntat ca vor fi achizitionate patru corvete pentru marina militară într-un program de 3,6 milioane lei (800 milioane euro).
 
Navele  vor fi construite in santierul Damen de la Galați, prima corvetă urmand sa fie livrată in doi ani si jumatate. Motoc a precizat ca programul de offset include si modernizarea fregatelor T22 aflate în dotarea Flotei de la Marea Neagra. 
 
Corvetele din clasa SIGMA 10514  construite de Damen au fost livrate pana acum marinei militare a Indoneziei  și sunt armate cu sisteme de rachete Mistral și Exocet  furnizate de compania franceza MBDA. Corveta are un deplasament de 1700 tdw și o viteza maxima de deplasare de 52 km/h.
 
Fostul premier Victor Ponta a anuntat insa alte costuri pentru programul de fregate.El a criticat achizitia corvetelor de la compania olandeza Damen care ar costa 1,7 miliarde euro fata de 1 miliard euro,oferta unui consortiu turco-român care moderniza fregatele la Constanta.
 
Ponta a adaugat ca vor fi achizitionate si transportoare blindate din Germania cu un cost de 5 milioane euro/masină, dublu fata de un trasportor fabricat în Romania.

×