x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Acord între Guvern şi sindicate pe tema salariului minim. Acesta creşte de la 1 mai la 1250 lei

Acord între Guvern şi sindicate pe tema salariului minim. Acesta creşte de la 1 mai la 1250 lei

29 Dec 2015   •   13:00
Acord între Guvern şi sindicate pe tema salariului minim. Acesta creşte de la 1 mai la 1250 lei

Acord între Guvern şi sindicate pe tema salariului minim. Guvernul a înaintat un proiect de hotărâre privind creşterea salariului minim la 1.250 de lei, începând de la 1 mai 2016, dar şi indexarea automată care va ţine cont de coşul minim şi de inflaţie, propunere cu care sindicate sunt de acord.

Într-o intervenţie la Realitatea TV, preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat că se va face şi un act normativ cu propunerea de majorare.

Întrebat ce se va întâmpla dacă, la 1 mai, nu vor avea promisunile respectate, Bogdan Hossu a declarat: "Cred că, în momentul respectiv, ar trebui ca Guvernul să-şi dea demisia. În momentul în care angajamentul lui ferm către partenerii sociali nu şi-l duce la îndeplinire, înseamnă ca Guvernul trebuie schimbat. Noi speram ca măcar acest guvern de tehnocraţi să-şi păstreze angajamentele făcute."

În ceea ce priveşte efortul bugetar, acesta a explicat: "Efortul bugetar nu ar fi decât pentru 39, probabil 45.000 de salariaţi bugetari care se află sub pragul respectiv."

Dumitru Costin, lider BNS, a declarat la Digi24 că acordul privind majorarea de la 1 mai a salariului minim este doar una de amânare a măsurii.


„În ce ne priveşte, pentru noi nu s-a schimbat nimic, e doar o decizie de amânare a creşterii salariului minim. Până în mai se pot întâmpla multe, e o valoare ipotetică, e cioara de pe gard.

La Ministerul Muncii am trimis opinia noastră - aceea de a ne menţine poziţia – 1.200 de lei la 1 ianuarie, aseară am susţinut că putem lucra împreună cu Guvernul, patronatele, pentru a identifica măsuri în economie”, a spus liderul sindical.

Consiliul Economic şi Social (CES) a fost convocat, marţi după-amiază, pentru a aviza proiectul de hotărâre de Guvern.



 

×