x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Acţiuni de salvare în prima zi de iarnă grea

Acţiuni de salvare în prima zi de iarnă grea

de Dan Radu    |    17 Ian 2016   •   23:41
Acţiuni de salvare în prima zi de iarnă grea
Sursa foto: Simion MECHNO / AGERPRES FOTO

Autostrada Soarelui, între Bucureşti şi Feteşti, a fost închisă, ieri, din cauza ninsorilor abundente. Aceeaşi situaţie s-a petrecut pe mai multe drumuri naţionale din sud-estul ţării, sute de persoane fiind blocate în automobile. Maşinile de deszăpezire au făcut cu greu faţă sarcinilor.
Printre autoturismele blocate s-au numărat şi ambulanţe plecate la intervenţii. Zăpada a creat probleme şi în Bucureşti, zeci de maşini fiind avariate de pomii şi stâlpii care au căzut.

Ninsoarea abundentă de ieri, din sud-estul ţării, a dus la închiderea Autostrăzii Soarelui și a mai multor drumuri naţionale, sute de persoane rămase înzăpezite în automobile având nevoie de intervenţii ale salvatorilor. Autostrada Soarelui a fost închisă pe tronsonul București - Fetești. Un autocar, un microbuz cu persoane și două autoturisme nu și-au mai putut continua drumul, fiind nevoie de autospeciale cu pluguri pentru recuperarea celor 19 oameni care rămăseseră blocaţi. Aceștia au fost transportaţi în camioane până la Lehliu. Situaţia a fost mult mai gravă în judeţele Călărași și Giurgiu. Pe drumurile judeţene din Călărași au rămas blocate 103 persoane, în automobile. Pentru recuperarea lor a fost nevoie de intervenţia pompierilor. 79 dintre ele au fost recuperate, restul reușind să plece cu autoturismele personale, după ce plugurile autospecialelor au intervenit pentru degajarea zăpezii. De altfel, mașinile pompierilor au avut autospeciale cu pluguri ca antemergători, deoarece deplasarea a fost foarte dificilă din cauza ninsorii viscolite. Una dintre cele mai dificile intervenţii a fost pe drumul dintre localităţile Luică și Nana, unde un autocar cu 40 de pasageri a rămas înzăpezit. Intervenţia a durat o oră și 20 de minute. Până la amiază, doar două drumuri judeţene din Călărași mai erau practicabile. Alte zeci de persoane au rămas înzăpezite pe drumuri în judeţul Giurgiu. Şi aici a fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru a se ajunge la cele câteva zeci de autovehicule înzăpezite, printre care și trei ambulanţe. Pe drumuri au rămas blocate și microbuze de transport persoane sau mașini de marfă.

Maşini distruse în Bucureşti
Căderile abundente de ninsoare, dar și vântul puternic au făcut ca în București să se prăbușească peste 140 de copaci, precum și mai mulţi stâlpi de iluminat. Prăbușirea acestora a dus la avarierea a 132 de automobile. Circulaţia cu transportul în comun în Capitală a fost, de asemenea, îngreunată, deoarece firele electrice ale troleibuzelor au început să cedeze sub greutatea zăpezii. Echipajele ENEL și RATB au intervenit cu dificultate, dat fiind că până spre după-amiază a nins încontinuu.
 

×