x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ALPAB, pe timp de criză: 700.000 de euro pentru cinci fântâni arteziene

ALPAB, pe timp de criză: 700.000 de euro pentru cinci fântâni arteziene

de Monica Andrei Capatos    |    19 Aug 2009   •   00:00

Pe principiul "nu s-a putut cu ceasurile din aur, să încercăm cu altceva", Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) a încercat o altă afacere.



Peste 700.000 de euro vor fi cheltuiţi pentru reparaţii, recondiţionarea şi punere în funcţiune a cinci fântâni arteziene. Ce contează că-i criză. Astfel, pe amplasamentul din faţa clădirii Senatului urmează să fie instalate 20 de corpuri de iluminat subacvatice. Totodată, "pentru a îmbogăţi din punct de vedere peisagistic zona" se vor amplasa trei jardiniere cu o înălţime de 1,6 metri cu rezervor de apă, precum şi bănci şi scaune cu suport.

Pentru fântâna "Casa Armatei" vor fi refăcute instalaţiile de apă şi alimentare cu energie electrică, urmând a fi efectuate operaţiuni de reparaţie capitală a actualului bazin, precum şi montarea unei instalaţii de iluminat compusă din 20 până la 40 corpuri de iluminat subacvatice.

Pentru ansamblul de fântâni de la Academia Militară se vor efectua lucrări de construcţii şi instalaţii la toate cele 12 bazine, urmând a fi montată o instalaţie cu peste 20 de corpuri de iluminat subacvatice. Şi fântânile "Sfinţii Voievozi" şi "Izvorul Rece" vor beneficia de lucrări de consolidare a actualelor amplasamente şi de montare a unor instalaţii de şase, respectiv 20 de corpuri de iluminat subacvatice.

×
Subiecte în articol: observator