x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ambasadorul SUA în România: Traficul de persoane, un flagel al societăţilor noastre

Ambasadorul SUA în România: Traficul de persoane, un flagel al societăţilor noastre

14 Oct 2015   •   15:41
Ambasadorul SUA în România: Traficul de persoane, un flagel al societăţilor noastre

Ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans G. Klemm, a declarat, miercuri, că traficul de persoane reprezintă un flagel al societăţii româneşti, dar şi al celei americane şi a recomandat tuturor statelor care luptă împotriva acestui fenomen să-şi concentreze eforturile, în primul rând, asupra victimei.

"Traficul de persoane rămâne un flagel al societăţilor noastre, atât în România, cât şi în Statele Unite. Uneori cu forţa, alteori prin promisiuni mincinoase, persoane sunt luate şi (...) sunt forţate să lucreze pe piaţa neagră sau să presteze servicii sexuale. Victimele sunt practic ţinute prizoniere de către traficanţi, care le controlează vieţile şi soarta. Acest lucru se poate întâmpla victimelor chiar în casa lor, din păcate, sau în altă ţară", a afirmat diplomatul american la o dezbatere privind traficului de persoane.

El a subliniat importanţa colaborării dintre instituţiile statului şi societatea civilă în protejarea victimelor traficului de persoane.

"Trebuie să-i instruim pe reprezentanţii instituţiilor statului de la toate nivelurile să colaboreze unii cu alţii şi cu ONG-urile. De asemenea, trebuie să oferim finanţare completă acestor ONG-uri pentru ca ele să-şi poată continua şi extinde activitatea de o importanţă vitală", a arătat Klemm.

Ambasadorul SUA a insistat asupra faptului că victimele acestui fenomen trebuie să fie în centrul preocupărilor autorităţilor.

"Lucrul de care avem nevoie şi pe care îl recomand României şi oricărei alte ţări care luptă împotriva flagelului reprezentat de traficul de persoane este concentrarea asupra victimei. Acest lucru presupune utilizarea unei abordări centrate pe victimă în toate etapele: identificarea victimei, oferirea de asistenţă, recuperare şi participarea în procesul penal", a adăugat Hans Klemm. AGERPRES

×