x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un distrugător american se îndreaptă spre Portul Constanţa. USS Truxtun are la bord rachete de croazieră Tomahawk

Un distrugător american se îndreaptă spre Portul Constanţa. USS Truxtun are la bord rachete de croazieră Tomahawk

06 Mar 2014   •   15:16
Un distrugător american se îndreaptă spre Portul Constanţa. USS Truxtun are la bord rachete de croazieră Tomahawk

Distrugătorul USS Truxtun va ajunge peste două zile la Constanţa pentru a lua parte la exerciţii comune cu forţele române şi bulgare, anunţă Reuters. "Odată ajunsă în Marea Neagră, nava va realiza o vizită în port şi o vizită de rutină, manevre care fuseseră planificate anterior împreună cu aliaţii şi partenerii din regiune", se menţionează în comunicatul Marinei americane, potrivit Agerpres.

USS Truxtun are la bord mai multe tipuri de rachete: sol-aer, anti-balistice, antisubmarin şi rachete de croazieră Tomahawk.

Distrugătorul american poate găzdui şi două elicoptere de luptă Seahawk. Potrivit Flotei a 6-a americane, nava are la bord 300 de militari şi face parte din grupul care însoţeşte portavionul George W. Bush, care a ancorat recent în portul Pireu din Marea Egee.

Nava USS Truxtun este un distrugător din clasa Arleigh Burke, lansată în 2007, denumită în cinstea eroului naval american Thomas Truxtun.

USS Truxtun va fi în zona Portului Constanţa în perioada 8-11 martie.

×