x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Averea primarului din Iaşi, Gheorghe Nichita, suspectat de abuz în serviciu

Averea primarului din Iaşi, Gheorghe Nichita, suspectat de abuz în serviciu

de Dragoş Tănase    |    30 Apr 2015   •   18:07
Averea primarului din Iaşi, Gheorghe Nichita, suspectat de abuz în serviciu

Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, a fost ridicat, joi după-amiază, de procurorii DNA şi adus la Bucureşti pentru audieri, în urma percheziţiilor făcute la locuinţa sa, dar şi la sediul primăriei şi la Poliţia Locală, într-un dosar privind fapte de corupţie care ar fi fost comise în acest an.

Edilul este suspectat de abuz în serviciu, fiind acuzat că îi folosea pe angajaţii Poliţiei Locale, instituţie subordonată primăriei, să supravegheze anumite persoane, iar directorul Poliţiei Locale îl ţinea la curent cu toate detaliile legate de persoanele urmărite, potrivit Antena 3.

Dar, pe lângă aceste acuzaţii, interesante sunt şi detaliile legate de bunurile personale. Astfel, potrivit ultimei declaraţii de avere din iunie 2014, acesta are o casă de 347 de metri pătraţi, bijuterii şi tablouri în valoare de 15.500 de euro, peste 61.000 lei în fonduri de investiţii şi obligaţiuni de peste 105.000 de lei, potrivit ultimei sale declaraţii de avere.

Primarul Nichita are două terenuri intravilane în suprafaţă de 470, respectiv 1.666 de metri pătraţi, precum şi un teren extravilan de 600 de metri pătraţi, în judeţul Suceava, . De asemenea, el are o casă în Iaşi, cu suprafaţa de 347 de metri pătraţi.

Primarului Iaşiului are şi un autoturism Toyota, precum şi bijuterii din aur şi argint în valoare de 7.500 de euro şi tablouri de 8.000 de euro, dobândite în perioada 1984-2008.

El are peste 61.000 de lei în fonduri de investiţii, precum şi certificate şi obligaţiuni cu o valoare de 105.850 de lei. În anul fiscal precedent, Nichita a avut un venit de 76.908 de lei din salariul de la primărie, la care se adaugă aproape 9.000 de lei din creşterea valorii obligaţiunilor de stat şi din dobânzi.

O parte din bunurile declarate de primar sunt deţinute împreună cu soţia sa, Florentina Nichita, de care însă a divorţat anul trecut, după 33 de ani de mariaj.

×