x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avocat amendat pentru că l-a făcut pe procuror mincinos

Avocat amendat pentru că l-a făcut pe procuror mincinos

de Violeta Fotache    |    14 Apr 2009   •   00:00

Arestat în dosarul Becali, bodyguardul Ştefan Dediu a cerut judecătorilor să-i revoce mandatul de arestare preventivă. În timpul procesului, apărătorul lui a fost amendat cu 2.000 de lei, după ce l-a făcut mincinos pe procurorul de şedinţă.



Avocatul lui Ştefan Dediu a susţinut, ieri, în faţa instanţei Judecătoriei Sectorului 1, că starea de fapt reţinută de procurori în sarcina clientului său se modifică după ce ,luni, un alt bodyguard de-al lui Gigi Becali, Marcel Popa, ar fi recunoscut în faţa anchetatorilor că el a fost cel care a tras cu pistolul.

Apărătorul lui Dediu a cerut judecătoarei să solicite prin adresă oficială Parchetului Tribunalului Bucureşti trimiterea tuturor probelelor noi apărute în acest dosar. Dar procurorul de şedinţă s-a opus solicitării, arătând că aceste noi declaraţii luate în dosar nu schimbă starea de fapt în cazul lui Dediu.

Procurorul de şedinţă a precizat că Ştefan Dediu nu ar fi fost niciodată acuzat de faptul că a tras cu pistolul. În acel moment, enervat la culme, avocatul a sărit ca ars de pe bancheta pe care se afla aşezat şi i-a strigat procurorului că e un mincinos. Judecătoarea l-a atenţionat pe apărător că nu are voie să se adreseze direct procuroului şi i-a cerut să nu îl mai facă mincinos. Avocatul s-a supărat însă şi mai tare, acuzând din nou că procurorul "minte" şi spunând că vrea să mintă şi el.

Comportamentul avocatului a fost taxat de judecătoare cu o amendă de 2.000 de lei. Totuşi, instanţa i-a admis avocatului cererea, urmând ca instanţa să trimită o adresă Parchetului prin care să ceară de la această instituţie noile probe apărute în dosarul Becali, inclusiv declaraţia bodyguardului Popa Marcel, deja reţinut pentru 24 de ore şi prezentat ieri judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă. Instanţa a fixat un nou termen de judecată, la 16 aprilie, începând cu ora 10:00.

Tot atunci, vor fi reluate discuţiile în cazul lui Cătălin Zmărăndescu, al lui Nicolae Dumitraşcu şi al uneia dintre cele două cereri formulate de Dumitru Beciu, în scopul de a-şi obţine eliberarea din arest.

×
Subiecte în articol: observator