x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bani pentru reparaţiile după furtuni

Bani pentru reparaţiile după furtuni

de Monica Cosac    |    22 Sep 2017   •   17:12
Bani pentru reparaţiile după furtuni
Sursa foto: DIANA OROS

Peste 36 de milioane lei au fost alocate de Guvern, printr-o hotărâre adoptată în ședința de ieri, pentru înlăturarea efectelor furtunilor care au afectat mai multe zone din ţară. Potrivit vicepremierului Sevil Shhaideh, cu această sumă vor fi reparate sau refăcute obiective de interes public din 10 judeţe. Printre acestea, se află şi 16 spitale şi Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara.

 

“Am reuşit să realizăm proiectul de hotărâre privind alocarea unor sume din Fondul de intervenţie pentru înlăturarea efectelor calamităţilor naturale. Vorbim de o sumă de peste 36 de milioane de lei pentru cele 10 judeţe, pentru reparaţii la 16 spitale, 23 de dispensare, peste 251 de unităţi şcolare, grădiniţe, şcoli, licee, colegii, posturi de poliţie, biserici şi alte unităţi de interes public”, a declarat Sevil Shhaideh. Ea a menţionat, însă, că această sumă reprezintă fondurile alocate într-o primă etapă, de “maxima urgenţă”, urmând ca, în următoarele săptămâni, pe măsură ce va fi finalizată evaluarea pagubelor produse de furtuni să fie daţi alţi bani. 

Autoritățile locale din județele Maramureș, Bihor, Arad, Timiș, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud, Hunedoara, Caraș-Severin şi Alba vor primi suma de 29,816 milioane lei pentru achitarea cheltuielilor urgente necesare pentru realizare de reparații și refaceri pentru grădinițe, școli, muzee, unități spitalicești și alte clădiri și construcții aparținând administrațiilor locale. Prin aceeași HG se alocă suplimentar 1,585 milioane lei la bugetul Ministerului Afacerilor Interne și 170 de mii de lei la bugetul Ministerului Sănătății, iar bugetul Secretariatului General al Guvernului a fost suplimentat cu circa 4,458 milioane lei. Banii se alocă din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului.

×