x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu: Următoarea criza va fi una alimentară

Băsescu: Următoarea criza va fi una alimentară

20 Aug 2009   •   00:00

Următoarea criză va fi una alimentară din cauza populaţiei în creştere a Globului, iar pentru a o evita, România trebuie să aibă ca prioritate agricultura, consideră preşedintele României, Traian Băsescu într-o vizită la o fermă de creştere a vacilor a omului de afaceri Adrian Porumboiu, din judeţul Vaslui.

"Când spun că următoarea criză va fi una alimentară, mă bazez pe faptul că populaţia globului este în continuă creştere. România are potenţial pentru a asigura o parte din cererea de alimente. De aceea, a investi în acest domeniu, al agriculturii, înseamnă valorificarea potenţialului pe care-l avem şi mărirea capacităţii de export", a spus Băsescu.

 

Vulnerabilitatea pe consum
"Am înţeles că important este să susţinem agricultura şi turismul. Am realizat foarte târziu că agricultura are nevoie de o strategie. Criza economică ne-a arătat că creşterile pe consum sunt vulnerabile. Dacă ne-am fi bazat dezvoltarea pe investiţii, agricultura fiind una din ramurile economice unde ar fi trebui făcut acest lucru, ar fi fost mult mai puţin apăsătoare criza economică decât acum. Trebuie să avem o strategie pe termen mediu prin care să asigurăm hrană pentru 22 de milioane de români şi una pe termen lung, prin dezvoltarea potenţialului pentru a asigura hrană pentru încă 60 de milioane de oameni, indiferent că sunt din Europa sau din alt colţ al lumii", a mai declarat preşedintele.
Priorităţile din agricultură se vor stabili până în luna octombrie, a mai punctat el.

×
Subiecte în articol: observator