x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator BNR primeşte o avere în schimbul arenelor din Cotroceni

BNR primeşte o avere în schimbul arenelor din Cotroceni

de Cristian Anton    |    18 Dec 2017   •   11:14
BNR primeşte o avere în schimbul arenelor din Cotroceni

Banca Națională a României va ceda terenurile și construcțiile aferente arenelor sportive din Cotroceni (arenele BNR), care vor reintra în proprietatea Ministerului Tineretului și Sportului. BNR va primi în proprietate, la schimb, alte active imobiliare importante.

 

BNR va primi terenurile din București pe care se află Institutul Bancar Român, Centrul de Perfecționare Profesională și Activități Sociale al băncii centrale și două structuri organizatorice din centrala BNR, precum și terenul din Târgu Mureș pe care este situat sediul teritorial din localitate al băncii, potrivit profit.ro. Parlamentarii PSD au elaborat un proiect de lege în acest sens, privind schimbul de imobile între BNR și statul român. Schimbul de imobile va fi prin compensare valorică, valoarea de piață a activelor menționate urmând a fi stabilită de către un evaluator autorizat selectat de BNR și pe cheltuiala acesteia.


Dacă arenele sportive cedate de BNR au o valoare mai mare decât terenurile preluate la schimb de banca centrală, suma stabilită ca diferență de valoare va fi scăzută din obligațiile fiscale ale băncii centrale.

În schimbul arenelor sportive din Cotroceni, BNR ar urma să primească terenul de 5.407 metri pătrați al Institutului Bancar Român din strada Negru Vodă nr. 3 și pe cel de aproape 11.000 metri pătrați al Centrului de Perfecționare Profesională și Activități Sociale al băncii centrale din strada Doctor Staicovici nr. 42-48, plus terenul sediului local din Târgu Mureș al BNR, de 2.068 metri pătrați. Arenele sportive care vor fi cedate de către BNR Ministerului Tineretului și Sportului sunt compuse din terenuri de 16.210 metri pătrați și construcții de circa 9.700 metri pătrați, respectiv arena centrală cu tribună, terenuri de antrenament și alte terenuri de tenis, un restaurant, o cafenea și un depozit. Pentru o suprafață de teren de circa 14.820 metri pătrați din incinta actuală, pe care se află o casă de oaspeți și o stație de pompe, BNR nu deține acte de proprietate, se precizează în expunerea de motive a proiectului de lege.
 

Ion Țiriac a anunţat în vară că a cedat capitalei Ungariei, Budapesta, licența turneului ATP de tenis BRD Năstase Țiriac Trophy, competiție găzduită în ultimii 20 de ani de Arenele BNR, din cauza lipsei infrastructurii modernizate.

 

×
Subiecte în articol: Arenele BNR