x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucureşti – Sibiu

Bucureşti – Sibiu

de Luiza Moldovan    |    25 Iul 2014   •   16:54
LA VIE EN MOV
Zăpăcită de drumurile de şase ore cu trenul până la Sibiu şi înapoi în Bucureşti, mi-am zis să comit o aroganţă şi mi-am căutat bilete la avion. Diferenţele de preţ sunt simţitoare, dar la fel şi diferenţele de timp pierdut pe drum. Cel puţin aşa ştiam de acum câţiva ani, când făceam dese drumuri cu avionul de la Bucureşti la Sibiu. Una e, mă gândeam eu aşa, cu suflet de copil, să pleci la trei din Bucureşti şi s-ajungi la nouă seara, alta e să pleci la cinci după-amiaza şi s-ajungi la cinci patruzeci. Gen. (Asta cu “gen” mă face să mă simt mai tânără şi d-aia zic, gen).

Demult, de tot, făceam dese drumuri cu avionul până la Sibiu. Era pe vremea curselor Dac Air. Cu amintirea tinereţii în cap, m-apuc să-mi caut curse înspre Sibiu şi retur. La început mi se pare amuzant faptul că nu găsesc decât curse străine care te aduc la Sibiu după şase ore şi o escală la Viena. Îmi atrage atenţia o cursă Timişoara – Milano care costă 45 de euro, pusă faţă în faţă cu o cursă Bucureşti – Sibiu, cu escală la, atenţie, Amsterdam, care costă 475 de euro. Glumesc pe seama ei, mă amuz de nu se poate. Hă, hă, cât de prost să fii să dai 475 de euro pe o cursă Bucureşti – Sibiu, cu escală la Amsterdam?! Am încredere şi mai caut printre miile de zboruri. Mi se promite că mi se vor găsi cele mai bune curse între Bucureşti şi Sibiu. Aştept şi, tot aşteptând, mă uit la cerculeţul ăla care se tot închide şi deschide, nu că sunteţi plini de speranţă când vedeţi cerculeţul închizându-se şi deschizându-se numai pentru dumneavoastră? Pe mine personal m-apucă speranţa când îl văd. Îmi imaginez cum cel mai bun preţ şi cea mai bună cursă îmi sar acuma pe ecran, în câteva liniuţe, numai şi numai pentru mine. Ca să-mi fie mie bine.

Şi BINGO! Ia uite aici la tanti o cursă cu peste şase sute de euro Bucureşti – Sibiu, cu escală la Viena. Ajung în oraşul meu de suflet tot în şase ore. Cu singura diferenţă că, în loc să merg cu trenul, merg cu o cursă Lufthansa, dacă nu mă-nşel şi că, în loc să trec pe lângă localitatea Mârla (cum se numesc locuitorii din Mârla?), fac escală la Viena.

Mă întreb de ce nu există curse Bucureşti – Sibiu cu escală la Tokyo şi alta la Montreal şi alta la Johannesburg, via Wellington?! Da’ chiar aşa? De ce nu se fac curse Bucureşti – Sibiu cu escală pe Marte, alta pe Jupiter şi o scurtă alimentare pe Orion, steaua GI 713 B? De ce s-ajung la Sibiu după doar o escală la Viena? Eeeeei, comedie cu pălărie!


×