x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucureştiul, pregătit de Crăciun. 23 de kilometri de luminiţe vor fi aprinse în Capitală

Bucureştiul, pregătit de Crăciun. 23 de kilometri de luminiţe vor fi aprinse în Capitală

05 Dec 2013   •   20:32
Bucureştiul, pregătit de Crăciun. 23 de kilometri de luminiţe vor fi aprinse în Capitală

Sorin Oprescu, edilul Capitalei, va da startul sarbatorilor de iarna, vineri, 6 decembrie, la ora 18.00, pe esplanada cu statui de la Piata Universitatii, cand vor fi aprinse luminile de sarbatori. Anul acesta, aproape 3 milioane de beculete de tip LED vor impodobi Bucurestiul, pe un traseu de 23 de kilometri.

"Bucharest Christmas Market"

Pentru al doilea an consecutiv, Primaria Municipiului Bucuresti, prin creart – Centrul de Creatie, Arta si Traditie, organizeaza, in Piata Universitatii, pe esplanada cu statui, evenimentul ,,Bucharest Christmas Market’’ care se va desfasura in perioada 6 decembrie – 5 ianuarie 2014.

La targul de Craciun, intr-un decor creat de Viaceslav Vutcariov si realizat din 12 tone de cetina si 65 de casute de lemn, vizitatorii vor fi intampinati cu vin fiert, decoratiuni si ornamente de iarna, expozitii de obiecte traditionale si produse de manufactura, icoane pe sticla si lemn, tesaturi, decoratiuni din lemn si ceramica, precum si produse specifice bucatariei traditionale romanesti.

Anul acesta, organizatorii au inclus in programul targului proiectul ,,Craciun cu Ingeri’’ al studioului de fotografie Foto Union care se va desfasura in perioada 13 decembrie – 21 decembrie 2013. In cadrul acestui eveniment public, cei prezenti la targ sunt invitati intr-un decor de sarbatori pentru a realiza o fotografie care este oferita apoi sub forma unei carti postale tiparite.

Bucharest  Christmas Market ii asteapta pe bucuresteni cu un brad inalt de 15 metri, ornat cu 2.000 de beculete, dar si cu spectacole specifice Sarbatorilor de Iarna.
Astfel, pe scena amplasata in Piata Universitatii, vor urca ansambluri de muzica populara, grupuri de copii, grupuri de colindatori, ansambluri de datini si obiceiuri din toate zonele tarii (Maramures, Baia Mare, Gorj, Sibiu, Alba Iulia, Bacau, Ialomita), precum si artisti renumiti de muzica populara: Dinu Iancu Salajanu, Matilda Pascal Cojocarita cu Stefan si Horatiu Cigu, Tudor si Nicolae Furdui Iancu etc. Seara de 26 decembrie va fi sarbatorita cu un concert extraordinar de Craciun.

Cei mici vor avea ocazia sa traiasca emotia sarbatorilor de Crăciun alaturi de spiridusi si, bineinteles, vor putea sa-i spuna povesti Mosului, vor recita poezii si vor putea colora. Aceste activitati vor avea loc incepand de vineri 13 decembrie, intr-un decor de poveste, la Casa lui Mos Craciun.

Totodata, bucurestenii vor putea participa la Campania ,,Daruieste, fii mai bun! Si tu poti fi Mos Craciun’’ prin care se doreste ajutorarea copiilor proveniti din medii defavorizate. Donatiile, constand in carti si jucarii, se pot face din prima zi a targului si pana pe 25 decembrie, la Casa lui Mos Craciun, special amenajata in acest scop. Intrarea este libera in fiecare zi a evenimentului. Bucurestiul este inclus in reteaua internationala a celor mai importante targuri de Craciun din Europa – ChristmasMarkets, fiind oficial un membru al acesteia.



Spiridusii il aduc pe Mos Nicolae si la Palatul Brancovenesc
Primaria Municipiului Bucuresti, prin Centrul Cultural “Palatele Brancovenesti”, organizeaza in perioada 6-8 decembrie, spectacole dedicate copiilor din centrele de plasament si scolile bucurestene. Evenimentul va avea loc in Palatul Brancovenesc, spatiul va fi decorat in asa fel incat cei mici vor intra intr-o lume de poveste. Peste 100.000 de beculete si globuri luminoase decoreaza domeniul din Mogosoaia, iar in curtea interioara a palatului a fost impodobit un brad imens.

In asteptarea lui Mos Nicolae, copiii vor fi invitati de spiridusi sa participe la atelierele de creatie. Aici vor invata sa confectioneze braduti si oameni de zapada, sa picteze globulete si clopotei, sa faca felicitari 3D. Muzica, dansul, momentele de magie, dar si cadourile Mosului nu vor lipsi de la Palatul Brancovenesc.

×