x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Camelia Bogdan, fugă cu repetiţie

Camelia Bogdan, fugă cu repetiţie

de Dan Constantin    |    13 Aug 2014   •   18:19
Camelia Bogdan, fugă cu repetiţie

Informaţia dată în exclusivitate de Jurnalul Naţional privind plecarea judecătoarei Camelia Bogdan la Strasbourg după îndeplinirea sarcinii în dosarul “Telepatia” se confirmă. CSM a emis un comunicat în care precizează că doamna judecător Camelia Bogdan a solicitat ÎNCĂ din 13 mai eliberarea acordului pentru o eventuală detaşare în cadrul MONEYVAL. CSM ne anunţă că “prin Hotărârea 508 din 14 mai 2014 Secţia pentru Judecători şi-a exprimat acordul în vederea unei eventuale detaşări”. Bomba vine în finalul comunicatului: “Ulterior, la data de 28 iulie 2014, doamna judecător a solicitat emiterea unui nou acord pentru a participa la o nouă procedură de selecţie, în cadrul aceluiaşi organism european, acord pentru care, până în prezent, Secţia pentru Judecători nu şi-a exprimat un punct de vedere”.

Aşadar, Camelia Bogdan vrea neapărat să scape de Curtea de Apel. Dacă prima cerere a fost aprobată aproape instantaneu, cea de a doua zace de două săptămâni. Cum îşi permite CSM să o trateze cu atâta desconsiderare pe vedeta magistraturii care a dat sentinţele odioase în “Telepatia”? Sau poate este ţinută pe loc pentru investigaţiile deschise de Inspecţia Judiciară în acest proces scandalos? Ceea ce ne îndoim. Acelaşi comunicat al CSM vrea să scoată basma curată conducerea Curţii de Apel Bucureşti care a repartizat dosarul “Telepatia” fără aplicarea sistemului aleatoriu. Inspecţia Judiciară îi explică lui Dan Voiculescu, acum după condamnare, că procedura de repartizare a fost legală. Precizările Inspecţiei Judiciare arată că “în mod excepţional” s-a recurs la această repartizare pentru că “din motive obiective” s-a impus acest demers. Comunicatul acreditează ideea că a fost aplicată o decizie a CSM care în 30 octombrie 2013 a stabilit “competenţa colegiilor de conducere de a hotărî asupra preluării completului de către un ALT JUDECĂTOR, în cazul pensionării sau promovării judecătorilor, în condiţiile în care se apreciază că nu este oportună desfiinţarea acelui complet”.

Inspecţia Judiciară uită însă situaţia exactă din acel faimos complet S25A Continuitate. Nu a fost vorba de a  înlocui UN JUDECĂTOR, ci de a forma un nou complet. Nici Camelia Carmen Bogdan, nici Mihai Alexandru Mihalcea nu s-au alăturat vreunui alt judecător pentru a completa acest complet de judecată. Prin arestarea judecătorului Stan Mustaţă şi pensionarea judecătorului Florică Duţă, completul se desfiinţase. Ca atare ceea ce susţine Inspecţia Judiciară este o mistificare a realităţii. Adică, pe româneşte o minciună.

×