x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Carneţelul lui Bercea. Bercea mai tare ca Dorin Cocoş! Cocoş i-a dat bani pentru a se retrage de la o licitaţie

Carneţelul lui Bercea. Bercea mai tare ca Dorin Cocoş! Cocoş i-a dat bani pentru a se retrage de la o licitaţie

25 Iun 2014   •   22:34
Carneţelul lui Bercea. Bercea mai tare ca Dorin Cocoş! Cocoş i-a dat bani pentru a se retrage de la o licitaţie

Jurnalistul Adrian Ursu a oferit public primele informaţii despre datele conţinute de carneţelul lui Bercea Mondial, în care acesta consenma nformaţii despre banii pe îi dădea mită pentru a obţine diverse servicii şi de asemenea sumele pe care acesta le oferea cu camătă şi termenul la care trebuie returnaţi, însemnări făcute în perioada 2008-2009.

Conform sursei citate, într-una din însemnările din carneţelui lui Bercea Mondial apare informaţia conform căreia Dorin Cocoş i-a oferit acestuia suma de 130 sau 150,000 de euro (notiţa este neclară din cauza caligrafiei lui Bercea) pentru a se retrage dintr-o licitaţie publică în care se făceau oferte Primăriei Slatina pentru lucrări de reabilitare şi consolidare a clădirilor din centura veche a oraşului.

Interpretând logic acest trafic de influenţă, constatăm faptul că raportul de putere dintre Bercea şi Cocoş era, surprinzător net în favoarea primului, cu toate conexiunile la nivel înalt pe care fostul soţ al Elenei Udrea le avea în mediul politic şi economic. Speculând acest fapt, se poate trage concluzia că legăturile lui Bercea erau mult mai puternice decât cele ale lui Dorin Cocoş, iar singurul nume plauzibil al persoanei care îi asigura influenţa lui Bercea nu poate fi altul decât Traian Băsescu.

De asemenea, în acelaşi carneţel apare şi informaţia că  primarul din Slatina, Vâlcov, a primit de la Bercea, tot donaţie pentru campania electorală, în 2008, 800 de milioane de lei vechi.

×