x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul Ciomu: Tribunalul Bucureşti a anulat decizia Colegiului Medicilor Bucureşt

Cazul Ciomu: Tribunalul Bucureşti a anulat decizia Colegiului Medicilor Bucureşt

17 Dec 2009   •   00:00

Tribunalul Bucureşti a anulat decizia Colegiului Medicilor Bucureşti (CMB) prin care lui Naum Ciomu i s-a interzis să practice medicina.
Sentinţa poate fi atacată cu recurs în 15 zile.

Medicul Naum Ciomu a depus, în 25 mai, la Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal a Tribunalului Bucureşti, o acţiune împotriva Colegiului Medicilor Bucureşti, cerând instanţei să anuleze decizia instituţiei din 30 ianuarie, prin care i-a fost retras dreptul de a practica medicina. În noiembrie 2008, Curtea de Apel Bucureşti a finalizat procesul medicului Naum Ciomu, obligându-l pe acesta să îi plătească lui Ion Jiga, pacientul pe care l-a mutilat în timpul unei intervenţii chirurgicale, 500.000 de euro daune morale şi materiale, împreună cu Spitalul "Theodor Burghele".

Totodată, Curtea de Apel Bucureşti a menţinut pedeapsa instanţelor inferioare, prin care Ciomu a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare.

De asemenea, instanţa i-a interzis medicului Naum Ciomu să mai practice meseria de chirurg urolog, în urma intervenţiei chirurgicale în cazul pacientului Jiga, căruia i-a secţionat penisul.
Procesul de malpraxis al mediculului Naum Ciomu a început în octombrie 2004, fiind primul caz în care un doctor a fost judecat pentru că a lăsat infirm un pacient.

×
Subiecte în articol: observator