x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cererile de vaccinare anti-AH1N1 s-au înmulţit de 10 ori în urma creşterii numărului de decese

Cererile de vaccinare anti-AH1N1 s-au înmulţit de 10 ori în urma creşterii numărului de decese

08 Ian 2010   •   00:00
Cererile de vaccinare anti-AH1N1 s-au înmulţit de 10 ori în urma creşterii numărului de decese

Creşterea numărului de decese cauzate de gripa nouă a băgat frica în români. Potrivit medicilor, cererile de vaccinare au crescut de 10 ori, iar dozele sunt pe terminate. La Institutul Matei Balş din Capitală, oamenii s-au strâns la cozi încă de dimineaţă.



Într-un comunicat de presă, citat de antena3.ro, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii reamintesc faptul că vaccinarea este gratuită, precizând că a fost extinsă la toate categoriile de persoane, "atât cele asigurate, cât şi cele care nu au asigurări de sănătate". "Până în data de 3 ianuarie au fost vaccinate 210.000 de persoane, iar după această dată solicitările au crescut de cel puţin 10 ori", se mai arată în comunicat.

"Dacă în ultimele 48 de ore la Institutul Matei Balş spre exemplu s-au vaccinat şase persoane, în cursul zilei de astăzi s-au vaccinat 241 de persoane. Avem solicitări de suplimentare a dozelor de vaccin, lucru care se va întâmpla în cursul zilei de mâine", a declarat secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu Cercel.

Până în prezent, în România s-au înregistrat 5.941 cazuri de îmbolnăvire cu virusul AH1N! Dintre acestea, 73 s-au soldat cu decese.

×
Subiecte în articol: observator