x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cluj: Şofer de TIR care refuza controlul poliţiştilor, scos din cabină cu spray lacrimogen

Cluj: Şofer de TIR care refuza controlul poliţiştilor, scos din cabină cu spray lacrimogen

28 Apr 2009   •   00:00

Şoferul unui ansamblu de vehicule format dintr-un cap - tractor şi o semiremorcă a fost scos din cabină după ce poliţiştii clujeni i-au pulverizat spray lacrimogen, întrucât refuza să se lase controlat, prefăcându-se că doarme.



Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Biroul de Presă al IPJ Cluj, poliţiştii făceau, duminică, alături de reprezentanţii Autorităţii Rutiere Române, controale rutiere pe raza Bonţida, moment în care au observat că un ansamblu de vehicule format din capul de tractor şi semiremorcă a oprit pe partea carosabilă a DN 1C, încercând să se sustragă controlului.

Conform sursei citate, poliţiştii s-au apropiat de vehicul şi au constatat că şoferul s-a încuiat în cabină şi a tras perdelele, prefăcându-se că doarme.

Şoferul a fost informat, după ce autorităţile au folosit mijloacele sonore din dotare, că în cazul în care refuză să fie controlat va fi sancţionat cu amendă, iar ca măsură complementară i se va reţine şi permisul de conducere. Conducătorul autovehiculului nu s-a supus somaţiei poliţiştilor.

Autorităţile au verificat ansamblul şi au stabilit că acesta aparţine unei societăţi comerciale cu sediul în Borşa, judeţul Maramureş. Autovehiculul nu avea achitată contravaloarea taxei de drum, dar nu avea nici "licenţa conformă".

"După aproximativ două ore şi jumătate, din cauză că persoana refuza în continuare să se supună dispoziţiilor autorităţilor de control, poliţiştii au decis pulverizarea în cabina capului tractor a unei doze minime de gaz iritant-lacrimogen, fapt care l-a determinat pe Şerban Ioan C, de 22 ani din Borşa, Maramureş, să coboare din cabină", se arată în comunicatul citat.

La faţa locului, a apărut şi reprezentantul legal al societăţii comerciale deţinătoare a ansamblului de vehicule, Cristian Horaţiu Z., din Borşa, care conducea un autoturism înmatriculat în judeţul Maramureş, care a declarat că nu are asupra sa actele de identitate, certificatul de înmatriculare al autoturismului, taxa de drum (rovigneta) fiind neachitată.

În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că Horaţiu Cristian Z. nu are permis de conducere.

"Faţă de cele constatate, reprezentanţii ARR Cluj au aplicat sancţiuni contravenţionale pentru neachitarea taxei de drum, poliţiştii luând măsura reţinerii permisului de conducere conducătorului ansamblului de vehicule, Şerban Ioan C., pentru nerespectarea dispoziţiilor poliţistului rutier", se arată în comunicat.

Administratorul societăţii comerciale este cercetat pentru conducere fără permis şi a fost sancţionat contravenţional şi pentru neplata taxei de drum pentru autoturismul pe care îl conducea şi lipsa documentelor personale şi ale autoturismului.

Conform sursei citate, referitor la materialul lemnos transportat, aproximativ 39 de metri cubi, care era încărcat în semiremorcă, verificările vor fi făcute de către lucrătorii Ocolului Silvic Gherla.
Mediafax

×
Subiecte în articol: observator