x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dan Diaconescu s-a prezentat la DNA referitor la prelungirea interdicţiei de a părăsi ţara

Dan Diaconescu s-a prezentat la DNA referitor la prelungirea interdicţiei de a părăsi ţara

22 Iul 2010   •   00:00

Dan Diaconescu s-a prezentat, joi după-amiază, la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde procurorii îi vor aduce la cunoştinţă că i-au prelungit cu 30 de zile interdicţia de a părăsi ţara.

Avocaţii lui Dan Diaconescu au declarat, la intrarea în sediul Direcţiei, că Diaconescu a fost convocat de procurori pentru a i se aduce la cunoştinţă prelungirea acestei măsuri, scrie Mediafax.

Apărătorii au negat că lui Diaconescu i-ar fi fost adusă la cunoştinţă o a treia acuzaţie aşa cum susţinea patronul OTV în urmă cu câteva zile, când anunţa că "procurorii DNA încearcă răscolirea unui al treilea dosar".

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au cerut Judecătoriei sectorului 1 a Capitalei să prelungească interdicţiile impuse de instanţă la eliberarea patronului OTV, însă avocaţii lui Dan Diaconescu au ridicat o excepţie, arătând că există chiar un recurs în interesul legii prin care se stabileşte că o astfel de interdicţie este prelungită de procuror.

Astfel, instanţa a respins, luni, cererea DNA ca inadmisibilă, în practica judiciară aceste prelungiri fiind dispuse direct de procuror.

Soluţia poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Bucureşti.

×
Subiecte în articol: special observator