x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Directorul CFR Călători: Circa 30% dintre călători circulă fără bilet

Directorul CFR Călători: Circa 30% dintre călători circulă fără bilet

25 Oct 2012   •   11:31
Directorul CFR Călători: Circa 30% dintre călători circulă fără bilet
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Circa 30 la sută dintre cei care circulă cu trenul nu cumpără bilete, a declarat astăzi, la România TV, Ştefan Roşeanu, director CFR Călători.
"Cam 30% din călători estimăm că merg fără bilet. Aceasta este una dintre zonele pe care le-am avut în atenţie pentru că este foarte important ca veniturile companiei să fie corecte şi să putem asigura existenţa trenurilor în toate zonele ţării, iar fără bani....", a spus Roşeanu.

El a precizat că, pentru reducerea pierderilor trebuie utilizate procedurile de control şi supracontrol în trenuri, iar în selecţia personalului să fie avută în vedere şi probitatea morală a fiecăruia. De asemenea, este în curs de elaborare un proiect de act normativ prin care amenzile neplătite să fie achitate prin muncă în folosul comunităţii.

Potrivit directorului CFR Călători, corpul de control are circa 2.500 de angajaţi, iar un controlor primeşte un salariu net de 13.000-15.000 lei, la care se adaugă un bonus din contravaloarea biletelor tăiate în tren.

Roşeanu a precizat că cifra de afaceri a companiei este de circa două miliarde lei anual, dar compania are, din anii anteriori, datorii de circa 800 milioane lei.


×