x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doi români, bătuţi în Germania fiindcă vorbeau româneşte pe stradă

Doi români, bătuţi în Germania fiindcă vorbeau româneşte pe stradă

de Istvan Deak    |    05 Apr 2014   •   15:46
Doi români, bătuţi în Germania fiindcă vorbeau româneşte pe stradă

Discursul elitei politice germane împotriva imigranţilor începe să îşi arate efectele nedorite. Marţi seara, doi cetăţeni români au fost atacaţi în oraşul Merseburg fiindcă vorbeau româneşte. „Cei doi bărbaţi din România au fost atacaţi din cauza originii lor de un tânăr de 21 de ani care i-a lovit cu o bară metalică. Un trecător, care a vrut să aplaneze conflictul, a fost ameninţat cu un cuţit”, scrie endstation-rechts.de despre o ştire care a împânzit presa germană, găsindu-şi loc în ediţiile online ale Focus, Rundschau sau Volksstimme.

 Aflat în custodia poliţiei, tânărul nu a dorit să comenteze motivele care l-au împins să îi atace pe cei doi români. „Cert este că avem parte de al cincilea atac cu motivaţie rasistă în ultimele cinci săptămâni în Merseburg. În data de 20 februarie, un somalez a fost batjocorit şi bătut de doi bărbaţi. Patru zile mai târziu, un algerian a fost jefuit şi bătut. Doar două zile mai târziu a avut loc un protest la adresa extremei drepte.

Un număr de 15 membri ai unei grupări extremiste au încercat să atace mulţimea, în final agresând grav un tânăr african. În replică, coaliţia democrată a adunat 500 de persoane la un marş împotriva acţiunilor rasiste sub sloganul "Imigranţii rămân, eliminaţi rasismul din creiere!".

Doar câteva ore mai târziu, un bărbat a fost atacat şi jignit din motive rasiste, câţiva trecători reuşind în ultimul moment să îl salveze din mijlocul extremiştilor. Valul de acţiuni rasiste a culminat în această săptămână în orăşelul de 33.500 de locuitori. Un rasist a atacat doi români cu o bară metalică, nu înainte de a le arunca jigniri cu conotaţii rasiste. Tânărul, aflat sub influenţa alcoolului, avea asupra sa şi un cuţit. Acum este acuzat de vătămare corporală gravă, ofensă şi încălcarea legii armelor şi muniţiilor. El nu a dorit să îşi motiveze fapta”, notează jurnaliştii germani.

 

 

×