x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dolj: 90 de utilaje au intervenit pentru degajarea zăpezii

Dolj: 90 de utilaje au intervenit pentru degajarea zăpezii

08 Feb 2010   •   00:00

Aproximativ 90 de utilaje au intervenit, în noaptea de duminică spre luni, pe 36 de drumuri naţionale şi judeţene din Dolj, judeţ aflat sub avertizarea de cod galben, prefectul Eugen Georgescu afirmând că toate şoselele sunt deschise, însă se circulă în condiţii dificile.

Prefectul de Dolj, Eugen Georgescu, a declarat, azi, că administratorii drumurilor naţionale şi judeţene au lucrat în noaptea de duminică spre luni pentru a degaja zăpada de pe carosabil, existând localităţi unde troienele ajung şi la doi metri.

"Pe zece drumuri naţionale s-a intervenit cu 61 de utilaje, în timp ce pe 26 drumuri judeţene cei de la SC Lucrări Drumuri şi Poduri au intervenit cu 35 de utilaje. Se continuă patrularea pe drumurile judeţene şi naţionale", a mai spus prefectul Eugen Georgescu, care a precizat că toate drumurile din judeţ sunt deschise, însă se circulă în condiţii dificile.

Meteorologii au prelungit avertizarea cod portocaliu de ninsori şi viscol până luni, la ora 20.00, pentru Bucureşti şi nouă judeţe. Potrivit avertizării de cod portocaliu, de duminică, ora 12.00, până luni, ora 20.00, în Bucureşti şi judeţele Giurgiu, Prahova, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Galaţi, Vrancea şi Ilfov va ninge abundent şi va fi viscol puternic, determinând diminuarea semnificativă a vizibilităţii şi troienirea zăpezii.

Totodată, avertizarea cod galben a fost prelungită până luni, la ora 20.00, pentru 15 judeţe. Potrivit acestei avertizări, în judeţele Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Olt, Dolj, Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Bacău, Vaslui, Iaşi, Neamţ şi Botosani va ninge viscolit, iar în judeţele Constanţa şi Tulcea precipitaţiile, local însemnate cantitativ, vor fi mixte, favorizând producerea de polei.

×
Subiecte în articol: observator