x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator EVALUAREA NAȚIONALĂ 2015. Peste 6.100 de polițiști vor acționa pentru buna desfășurare a examenelor

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2015. Peste 6.100 de polițiști vor acționa pentru buna desfășurare a examenelor

21 Iun 2015   •   12:32
EVALUAREA NAȚIONALĂ 2015. Peste 6.100 de polițiști vor acționa pentru buna desfășurare a examenelor
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Peste 6.100 de poliţişti acţionează suplimentar pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a evaluării naţionale pentru absolvenţii claselor a VIII-a, informează un comunicat al IGPR remis, duminică, AGERPRES.

Suplimentarea dispozitivului a fost dispusă de şeful Poliţiei Române, chestorul general de poliţie Petre Tobă.

"Pe durata evaluării naţionale, 6.142 de poliţişti vor acţiona, zilnic, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren. Din totalul efectivelor suplimentare care asigură măsurile de ordine în zona unităţilor de învăţământ, 4.680 de poliţişti sunt de la structurile de ordine publică, iar 671 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la alte structuri ale Poliţiei Române", anunţă sursa citată.

Poliţiştii acţionează pentru prevenirea faptelor antisociale şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică.

Absolvenţii de clasa a VIII-a vor susţine luni prima probă a evaluării naţionale, cea la limba şi literatura română, potrivit calendarului aprobat de MECŞ.
Elevii aparţinând minorităţilor naţionale vor susţine evaluarea la limba maternă pe 23 iunie. Ultima probă, cea la matematică, va fi susţinută pe 24 iunie, iar rezultatele vor fi afişate pe 26 iunie, până la ora 16,00. În aceeaşi zi, între orele 16,00 - 20,00, se vor putea depune contestaţiile, care vor fi rezolvate în perioada de 27 - 29 iunie.

Rezultatele finale după contestaţii se vor afişa pe 30 iunie.

×
Subiecte în articol: Evaluarea Naţională 2015