x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Extremistul Csibi comercializează tricouri cu mesajul “Ţinutul Secuiesc nu este România”!

Extremistul Csibi comercializează tricouri cu mesajul “Ţinutul Secuiesc nu este România”!

10 Feb 2013   •   15:37
Extremistul Csibi comercializează tricouri cu mesajul “Ţinutul Secuiesc nu este România”!

În plin conflict diplomatic între România şi Ungaria pe tema folosirii steagului secuiesc, extremistul Csibi Barna s-a apucat să comercializeze steaguri secuieşti şi tricouri cu mesaje expansioniste la un târg din localitatea Bereg, aflată în regiunea Transcarpatia din Ucraina. Pe lângă steagul Ungariei şi vechiul steag secuiesc, cu soarele şi semiluna pe fundal roşu şi negru, Csibi a pus în vânzare cărţi despre istoria şi geografia secuilor, dar şi tricouri cu mesaje ofensatoare la adresa României si Slovaciei precum: “Sunt mai bătrân decât Slovacia”,  “Ţinutul Secuiesc nu este România” şi  “România 1914 - eu aşa te iubesc”, căreia i-a alăturat o hartă a României fără Transilvania.

“La a VII-a ediţie a concursului internaţional de autocolante din Ucraina, atelierul naţional Hunnia şi-a prezentat produsele. Evenimentul a atras un număr mare de persoane, iar produsele s-au bucurat de un interes ridicat. Ruşii şi ucrainenii s-au arătat interesaţi de suveniruri, dar şi de inscripţiile chirilice”, scrie Csibi pe blogul său.

Palmares

Extremistul Csibi Barna s-a făcut cunoscut după ce l-a spânzurat simbolic, în 2011, pe Avram Iancu, în piaţa centrală din Miercurea Ciuc. La finalul anului trecut, el a fost prezent la mitingul autonomist de la Sfântu Gheorghe cu o pancartă pe care scria: ”La revedere, România”. Înaintea Zilei Naţionale a României, Csibi a ieşit din nou pe străzile din Miercurea-Ciuc şi a prezentat două mesaje. Primul în limba română: “Moldova nu e România”, iar al doilea în engleză: “Opriţi expansionismul românesc”, căruia i-a asociat şi o hartă a României Mari. La începutul anului, el a fost în Moldova pentru a comemora victimele secuieşti de la 538 de ani de la lupta Podul Înalt.

×