x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Festivalul dulceţii la Muzeul Satului

Festivalul dulceţii la Muzeul Satului

de Carmen Anghel    |    20 Noi 2013   •   16:48

Şezătoarea era altădată, în satele din România, pe timp de iarnă, prilej de distracţie şi de multă muncă. Se ţesea, se torcea, se povestea şi tinerii se cunoşteau între ei.

Asociaţia “Cele mai frumoase sate din România”, comuna Izvoarele din judeţul Prahova şi Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” din Bucureşti ne invită sâmbătă, 23 noiembrie, la o şezătoare. O şezătoare culturală dar şi de degustare a celor mai bune dulceţuri, siropuri şi prăjituri care se fac în comuna Izvoarele.

Între orele 10:00 şi 16:00, la Muzeul Satului, la Festivalului Dulceţii şi a Şezătorii culturale a comunei  Izvoarele, în jurul dulceţii româneşti “se va împleti o zi a culturii şi artei din comuna Izvoarele. Vizitatorii vor descoperi astfel frânturi din viaţa de zi cu zi a comunei, activităţile şi pasiunile locuitorilor unui sat din judeţul Prahova, sună ispita organizatorilor. Acest eveniment va prezenta publicului bucureştean ce înseamnă un sat frumos al României, un sat care are o bază sportivă, obiective turistice atractive deosebite - Pădurea Fermecată – pădurea educativă), un muzeu dedicat comunităţii locale şi o zonă de agrement  deosebită.”

Adăugăm muzică şi voie bună şi chiar ateliere de făcut dulceaţă de ardei usturat, de seminţe de dovleac, de gutui şi multe altele.

×
Subiecte în articol: traditii populare