x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator De ce fetiţa dispărută a fost găsită de poliţie, şi nu de naşul de tren

De ce fetiţa dispărută a fost găsită de poliţie, şi nu de naşul de tren

de Adriana Oprea-Popescu    |    15 Feb 2014   •   22:39
De ce fetiţa dispărută a fost găsită de poliţie, şi nu de naşul de tren

Iulia I. (15 ani) a dispărut din Bucureşti în după-amiaza zilei de miercuri, 12 februarie a.c. La ora 12:00 s-a despărţit de mama ei în staţia de metrou Eroilor şi a urcat înspre staţia RATB, de unde urma să ia autobuzul, câteva staţii, până la liceu. Urma să-i trimită mamei un SMS atunci când ajunge la şcoală, aşa cum făcea de fiecare dată. Miercuri, acel SMS n-a mai venit. După câteva minute de aşteptare, mama a sunat-o pe Iulia, însă i-a intrat mesageria vocală. Fetiţa îşi închisese telefonul.

Localizarea fetiţei

În aceeaşi zi, la câteva ore distanţă, Iulia şi-a amanetat telefonul mobil. Avea nevoie de bani. Când a predat aparatul însă, a scos cartela telefonică şi a păstrat-o. A mers la Gara de Nord şi a luat de acolo un tren înspre Moldova. Ce a făcut Iulia vreme de trei zile, cât a fost dispărută, urmează să stabilească, exact, ancheta poliţiei.
Informaţia importantă la acest moment este că, în cursul zilei de azi, fetiţa şi-a cumpărat, din banii pe care-i primise de la amanet, un alt telefon mobil, second-hand. Şi-a activat cartela telefonică. Mai mult, fata a trimis câteva şi SMS-uri mamei ei. Era semnul pe care poliţiştii îl aşteptau, cu înfrigurare, de două zile. La scurt timp, telefonul a fost localizat, iar oamenii legii au ajuns imediat la fetiţă. În momentul în care "naşul” spune că a identificat-o pe Iulia, ea intrase deja în custodia poliţiei.

Era îmbrăcată la fel

Purtătorul de cuvând al CFR a declarat, citând informaţiile primite de la controlorul de bilete, că fetiţa era îmbrăcată în haine de călugăriţă. Din nou, o informaţie eronată. Copilul purta aceleaşi haine ca şi în ziua dispariţei. "La data dispariţiei era îmbrăcată cu pantaloni negri, cămaşă albă, pulover mov, scurtă neagră cu nasturi aurii şi ghete negre”, se precizează în comunicatul de presă al dispariţiei, emis de Poliţia Capitalei ieri, 14 februarie. Prin urmare, fetiţa era îmbrăcată în negru, dar nu în straie monahale, aşa cum, în mod greşit, încă se susţine la tv.
În România dispar, în fiecare an, peste 3000 de copii. Majoritatea dispariţiilor sunt plecări voluntare, aşa cum a fost şi în cazul Iuliei I.. 95% din copiii dispăruţi sunt găsiţi la timp şi în viaţă, aşa cum a fost găsită şi Iulia I. Din cei peste 3000 de copii dispăruţi, doar câţiva beneficiază de ajutorul presei. În acest moment, în care mass-media dezbate aprig subiectul "cine a ajuns primul, gaborul sau naşul?”, Poliţia Română are în rezolvare zeci de alte cazuri de copii dispăruţi în împrejurări similare cu cele ale Iuliei I.

×
Subiecte în articol: iulia ionescu fata disparuta