x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fiecare şcoală va avea propria comisie care să verifice posibila colectă de bani de la părinţi

Fiecare şcoală va avea propria comisie care să verifice posibila colectă de bani de la părinţi

de Mediafax    |    16 Ian 2014   •   22:36
Fiecare şcoală va avea propria comisie care să verifice posibila colectă de bani de la părinţi

Fiecare şcoală va desemna o comisie internă care să verifice o posibilă încălcare a prevederilor legale privind implicarea cadrelor didactice în colecta de bani de la părinţii elevilor pentru diferite activităţi, a anunţat Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

ISMB a transmis, joi, către toate unităţile de învăţământ preuniversitar din Bucureşti, o adresă prin care li se solicită "măsuri urgente prevenirea şi combaterea corupţiei în educaţie".

Astfel, la nivelul fiecărei şcoli se va constitui o comisie care va efectua o verificare internă privind o posibilă încălcare a prevederilor legale în vigoare referitoare la implicarea cadrelor didactice sau a altor angajaţi ai unităţii, în strângerea de sume de bani de la părinţii elevilor pentru diferite activităţi.

Comisia va elabora un raport, la care vor anexa toate documentele justificative, în maxim trei zile lucrătoare de la consitutire, şi va înainta documentul consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ.

×
Subiecte în articol: scoala comisie bani parinti