x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Frigul face victime şi în Vâlcea

Frigul face victime şi în Vâlcea

25 Ian 2010   •   00:00

Temperaturile scăzute din ultimele 24 de ore, înregistrate în judeţul Vâlcea au făcut primele victime spune Diana Smărăndoiu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.



"Duminică seară, în jurul orei 20,00, poliţiştii din comuna Laloşu au primit un apel telefonic cu privire la faptul că în staţia de autobuz Laloşu se află căzut, în zăpadă, un bărbat. Poliţiştii s-au deplasat imediat la faţa locului stabilind că persoana este Gheorghe A., de 52 ani, din localitate, persoană fără adăpost, ce obişnuia să locuiască într-o clădire dezafectată a unei foste şcoli. Folosind autoturismul din dotare, poliţiştii l-au transportat la Spitalul Bălceşti, unde a fost examinat şi i s-au acordat îngrijirile necesare", a precizat Smărăndoiu, citat de Agerpres.

Din păcate, potrivit purtătorului de cuvânt din cadrul IPJ, un bărbat găsit în şoc hipotermic pe islaz din din comuna Drăgoeşti nu a mai putut fi salvat. "În această perioadă, având în vedere temperaturile deosebit de scăzute, toţi poliţiştii care desfăşoară activităţi de patrulare au în atenţie identificarea persoanelor fără adăpost care pot deveni victime ale gerului şi, de la caz la caz, împreună cu personalul medical al Serviciului de Ambulanţă asigură luarea primelor măsuri şi transportul către unităţile spitaliceşti", a mai spus Diana Smărăndoiu.

Şi Prefectura Vâlcea a dispus, date fiind temperaturile prognozate pentru următoarele zile, măsuri cu privire la persoanele fără adăpost. Astfel, în Râmnicu Vâlcea au fost identificate 20 de locuri la Centrul Social "Ioana", în municipiul Drăgăşani 20 de locuri, la Spitalele din Bălceşti şi Brezoi câte şase locuri, la Călimăneşti, 10 locuri, la Ocnele Mari, la Tabăra de la Ocniţa 30 de locuri, la Berbeşti 6 locuri, la Olăneşti 3 locuri, la Horezu 8 locuri şi la Băbeni 10 locuri.

×
Subiecte în articol: observator