x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Galeriile de arta Kovesi au scos pe piata un Picasso cu 120.000 de euro. Expertul DNA a garantat ca e Citroen veritabil

Galeriile de arta Kovesi au scos pe piata un Picasso cu 120.000 de euro. Expertul DNA a garantat ca e Citroen veritabil

de Dan Constantin    |    27 Mar 2015   •   01:01
Galeriile de arta Kovesi au scos pe piata un Picasso cu 120.000 de euro. Expertul DNA a garantat ca e Citroen veritabil
Sursa foto: Maestrul spaniol scazut la cota de DNA

Spargand zidurile caselor de tara, harnicii procurori de la miezul noptii au dat de o serie de rame de tablori.  Meticulosi, au intocmit dupa modelul lui Bercea Mondial, celebritate a Slatinei, un inventar al lemnelor care aveau agatate, de ele si niste carpe colorate, destul de batoase. Le-au trecut intr-un caiet verde - volumul doi  de Slatina. Caietul de inventar l-au dat in exclusivitate Sorinei Matei, o cunoscuta experta in arta.

Pe cand lucra la Jurnalul national si-a dat doctoratul  in domeniu, scriind si rescriind articolul consacrat monumentului ''13 generali'' de la Arad, pana l-a invatat .( Pe atunci Coldea nu era inca general, dar era prin zona)

Codruta Kovesi a ales-o pe Sorina, deci, nu intamplator. BINOMUL a mers la sigur, acolo unde stia curatorul capturii atribuite lui Valcov, ca va tine.

Reporterita a inceput sa prezinte tablourile ca la tabloide si la fabrica de cherestea. Lemnul cel mai scump era  pus pe unul pe care scria Renoir. Pe alta rama, lovitura! Sorina l-a descoperit pe Picasso, unde i s-a dat si pretul - 120.000 de euro.

O sursa din interiorul DNA ne-a dezvaluit ca expertul evaluator era specializat pe auto. Sculat la miezul noptii , cu becul in ochi i s-a cerut sa pretuiasca un Picasso. Floare la ureche pentru nenea expertu' !, adica Citroen - Picasso face vreo 25 de mii cu accesorii. Daca-i clientul gras, inmultim cu 5, sa-l infundam, SA IASA DOSARUL GROS.
 
Galeria prostilor a avut o expunere maxima. Au ramas toti cu gura cascata dupa vizita prin expozitia oferita publicului de generoasa mecena a artelor .
 
Nu e romanul frate cu codrul? Atunci si Sorina poate sa fie sora cu Codruta!

×
Subiecte în articol: Pablo Picasso laura codruta kovesi