x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Geoană: "Nu am fost informat oficial despre situaţia lui Cătălin Voicu"

Geoană: "Nu am fost informat oficial despre situaţia lui Cătălin Voicu"

24 Mar 2010   •   00:00

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat că nu a fost informat oficial despre situaţia senatorului Cătălin Voicu, internat în spital, adăugând că se va consulta cu membrii Biroului Permanent, pentru a lua o decizie până la finalul şedinţei plenului reunit al Parlamentului.

'Nu am fost informat în mod oficial despre situaţia lui Cătălin Voicu. Voi analiza, împreună cu colegii din Biroul Permanent, calea de urmat. În mod normal, se aşteaptă prezenţa şi apărarea celui pus sub într-o astfel de situaţie. În acelaşi timp, avem şi termene legale extrem de stricte şi de rigide. Aici suntem între un element legal - maxim cinci zile din momentul în care Comisia juridică s-a pronunţat, şi a dat un aviz - şi acest lucru s-a întâmplat ieri (n.r. marţi). Deci, suntem în interiorul unei perioade de maxim cinci zile, termen impus de lege', a spus Mircea Geoană, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, au existat cazuri în care senatori nu au participat la şedinţe de plen în care s-a discutat cazul lor, un exemplu fiind Şerban Mihăilescu. El a adăugat că, dacă senatorul Voicu va decide să nu participe, se va lua o decizie şi în absenţa acestuia.

'În acest moment, suntem cu un plen convocat în mod regulamentar de către Biroul Permanent al Senatului. Voi profita de şedinţa de plen reunit, pentru a mă consulta cu colegii din Biroul Permanent, şi vom lua o decizie până la finalul acestei şedinţe. (...) Dacă domnia sa (n.r. Cătălin Voicu) nu doreşte să participe la un astfel de moment, atunci vom merge înainte cu plenul nostru şi vom decide chiar şi în absenţa domniei sale', a precizat preşedintele Senatului.

 


×
Subiecte în articol: observator