x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gigi Becali contestă "pedeapsa" pentru promisiunea neonorată

Gigi Becali contestă "pedeapsa" pentru promisiunea neonorată

de Violeta Fotache    |    03 Iun 2010   •   00:00

Finanţatorul echipei Steaua nu vrea să plătească 150.000 de euro pentru aparatul medical pe care a anunţat ca l-a donat Spitalului Marie Currie, fiindcă spune că le-a dat 250.000 de euro

În perioada de criză pe care o traversăm o ştire ca cea privind neonorarea promisiunii de a dona un aparat medical unui spital de către un om care "se îngrijeşte" de o echipă de fotbal ar putea trece neobservată, dacă nu ne-ar arăta imaginea îngrozitoare fie a unui om care nu-şi mai onorează promisiunea din motive de criză, fie a unor şefi de spitale care vor să transforme un act de caritate într-o acţiune de jecmănire. Situaţie care este oribilă, oricare din variante ar rămâne valabilă, prin verdictul definitiv ce va fi pus de instanţă.

Obligat de Tribunalul Bucureşti să plătească 150.000 de euro pentru aparatul medical pe care a anunţat că l-a donat Spitalului Marie Currie, pentru care firma furnizoare, Wilhelm Romco, a obţinut deja executarea silită, europarlamentarul şi finanţatorul echipei Steaua, Gigi Becali a contestat verdictul dat de Tribunal.

Reprezentantul firmei Wilhelm Romco, avocatul Călin Giurgiu, citat de Mediafax, a precizat că firma de aparatură medicală a obţinut la Judecătoria sectorului 5, încuvinţarea executării silite pentru poprirea conturilor lui Gigi Becali, pentru suma de 150.000 de euro şi că, în perioada următoare, va cere şi executarea silită a bunurilor finanţatorului Stelei. "În anul 2008 domnul Becali a dorit să sponsorizeze spitalul cu două aparate. Pe unul l-a plătit, iar pe celălalt, care a fost livrat mai târziu, nu l-a mai achitat", susţinea avocatul Giurgiu. Avocatul a mai precizat că înainte de a lua calea justiţiei, firma a încercat timp de un an de zile să-l determine pe Gigi Becali să plătească aparatul. Conducerea Spitalului Marie Currie a demarat procedurile şi a comandat un aparat cu laser pentru ortopedie, cel mai performant din România, după ce în anul 2008 a fost anunţată că Gigi Becali este dispus să facă o donaţie. Cum însă finanţatorul echipei Steaua nu l-a achitat, firma de aparatură medicală a solicitat poprirea conturilor finanţatorului.

De cealaltă parte, Gigi Becali susţine că el a plătit cu vârf şi îndesat pentru donaţia anunţată şi că are dovezi în acest sens. Anul trecut, omul de afaceri declara presei că a plătit 250.000 de euro. "Ei ce au făcut? Au venit la mine cu un aparat. Mi-au zis că ăla costă 150.000 de euro. Eu le-am zis: bine mă luaţi nu 150.000, luaţi 250.000. Am facturi prin care vă pot dovedi că le-am dat 250.000 de euro", spunea Becali.

Cazul va fi reluat la Curtea de Apel Bucureşti, procesul având termen la 9 septembrie a.c.

×
Subiecte în articol: observator