x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gripa porcină provoacă al treilea deces în România

Gripa porcină provoacă al treilea deces în România

28 Noi 2009   •   00:00
Gripa porcină provoacă al treilea deces în România
Sursa foto: /DDP

România a înregistrat al treilea deces prin gripă A/H1N1, la o persoană adultă, iar în ultimele 24 de ore au fost confirmate 145 de cazuri noi de gripă pandemică, numărul total ajungând la 2.975, anunţă Ministerul Sănătăţii, citat de Mediafax.



Din cele 145 de cazuri noi de gripă A/H1N1 raportate de Centrul Naţional pentru Boli Transmisibile, 16 au fost înregistrate în judeţul Iaşi, câte 14 în Bucureşti şi judeţul Botoşani, 12 în Dâmboviţa şi Prahova, 11 în Bacău şi 10 în Vrancea, precizează Ministerul Sănătăţii.

Alte cazuri noi de gripă cu virus pandemic au fost confirmate în judeţele Arad, Dolj, Hunedoara, Ialomiţa (câte şase), Sibiu (cinci), Alba, Harghita, Ilfov, Tulcea (câte trei), Argeş, Constanţa, Giurgiu, Olt, Vaslui (câte două), Braşov, Brăila, Cluj, Mureş şi Neamţ (câte un caz).

În urma confirmării de cazuri cu gripă A/H1N1 în colectivităţi şcolare în ultimele 24 de ore, vor fi suspendate cursurile, pentru şapte zile, la Şcoala generală Şoimuş din judeţul Hunedoara, la Liceul Catolic "Timotei Cipariu" şi Şcoala Generală nr. 46 din Bucureşti.

×
Subiecte în articol: observator