x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Harghita: O ursoaică şi doi pui atacă un cioban

Harghita: O ursoaică şi doi pui atacă un cioban

29 Aug 2009   •   00:00

Un cioban din Harghita a fost transportat, sâmbătă, cu elicopterul la Târgu Mureş, în stare gravă, după ce a fost atacat de o ursoaică. Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a declarat că sâmbătă dimineaţa, T.T, de 58 de ani, din oraşul Bălan, se afla cu vitele, la păscut lângă o stână din zona Heveder, Depresiunea Gheorgheni.



La un moment dat, ciobanul a fost atacat de o ursoaică cu doi pui, animalul provocându-i răni multiple în zona capului şi a gâtului. Bărbatul a fost transportat de urgenţă, de proprietarul stânei, la Spitalul Municipal din Gheorgheni dar din cauză că avea leziuni de laringe care nu puteau fi tratate în respectiva unitate s-a decis transportarea lui, cu un elicopter SMURD, la Târgu Mureş.

Medicul de gardă de la Secţia Chirurgie a Spitalului din Gheorgheni, Cosmin Diac, a declarat, pentru AGERPRES, că ciobanul avea pielea smulsă de pe partea dreaptă a feţei, mai multe plăgi muşcate la nivelul gâtului şi a braţelor, dar era stabil hemodinamic şi respirator. ''Întrucât prezenta o leziune de laringe şi necesita o intervenţie la nivelul căilor respiratorii s-a cerut ajutorul SMURD Târgu Mureş'', a declarat dr. Diac, citat de Agerpres.

El nu a exclus posibilitatea ca ciobanul să rămână fără voce dar a ţinut să precizeze că, deocamdată, pronosticul este bun, viaţa nefiindu-i pusă în pericol. Specialiştii în comportamentul animalelor spun că ursoaicele cu pui sunt foarte violente şi atacă atunci când cineva se interpune între ele şi pui.

×
Subiecte în articol: observator