x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Il Giornale: Traian Băsescu "păcăleşte" UE

Il Giornale: Traian Băsescu "păcăleşte" UE

19 Iul 2010   •   00:00
Il Giornale: Traian Băsescu "păcăleşte" UE
Sursa foto: Bogdan Iuraşcu/Jurnalul Naţional

Preşedintele Traian Băsescu "păcăleşte" Uniunea Europeană, acordându-le paşapoarte româneşti la sute de mii de moldoveni care vor putea circula liber în spaţiul UE, scrie publicaţia italiană Il Giornale, notând că, fără să ştie, UE are neoficial 28 de state membre.

"Suntem 28 de state membre în Uniunea Europeană şi nu ştiam asta. Bucureştiul face cadou Uniunii Europene un nou, invizibil şi nedorit stat membru. Se adaugă şi numeroşi imigranţi. Pentru a înţelege fenomenul, este suficient să mergi în cartierul ambasadelor din Chişinău, în R.Moldova, cea mai abandonată ţară europeană, un reziduu al fostului imperiu sovietic unde economia nu depăşeşte standardele din Sudan. În această lume a mizeriei uitate, celebră o bună perioadă doar pentru traficul de maşini furate şi de tinere destinate pieţelor prostituţiei, oamenii stau zilnic la coadă în faţa ambasadei României. Acolo, la ordinul preşedintelui român Traian Băsescu, s-au deschis frontierele unui nou El Dorado. Acolo funcţionează din plin maşina perversului laborator destinat creării României Mari. Acolo se află la incubator noul flagel care va împinge în Italia şi în alte ţări UE o nouă hoardă de nefericiţi", scrie Il Giornale în articolul intitulat "Paşapoarte primite cadou: moldovenii, pregătiţi să ne invadeze".

"Până acum, politica Bucureştiului a oferit documentul magic la peste 120.000 de moldoveni. Dar este doar începutul. Pentru a accelera oferirea de paşapoarte, Bucureştiul a deschis noi consulate la Bălţi şi Cahul. Totul este pregătit pentru miracolul menit să ofere Italiei şi Uniunii Europene 800.000 de turişti indezirabili, în căutarea de locuri de muncă sau activităţi infracţionale", continuă Il Giornale, publicaţie care aparţine familiei premierului Silvio Berlusconi.

"Trucul care promite să îi transforme pe cei 3,6 milioane de moldoveni într-o anexă a României - şi într-o nouă zonă dezastruoasă a Europei - a început în urmă cu un an. După controversatele alegeri din iulie 2009, patru mici formaţiuni reunite sub titulatura-miraj Alianţa pentru Integrarea Europeană au reuşit să alunge de la putere Partidul Comunist şi să formeze un nou guvern. În spatele acelei victorii se află regia organizată de Bucureşti, influenţa preşedintelui român şi visul pe care naţionaliştii români mai moderaţi îl numesc «viitorul comun», iar cei mai puţin discreţi «România Mare»", subliniază Il Giornale.

Il Giornale a publicat acest articol după alte materiale similare apărute în presa occidentală despre acordarea cetăţeniei române moldovenilor. Săptămâna trecută, Der Spiegel scria că Traian Băsescu intenţionează să le ofere cu generozitate sute de mii de paşapoarte româneşti locuitorilor din R.Moldova, astfel că aceştia ajung "pe uşa din spate" în paradisul economic al Uniunii Europene. Luni dimineaţă, Daily Express avertiza că Marea Britanie ar putea primi un aflux de aproape un milion de cetăţeni moldoveni, care "au câştigat la loto" după ce România le-a oferit paşapoarte UE.

×
Subiecte în articol: observator