x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Îl vreau pe Băsescu in casa din Mihăileanu!

Îl vreau pe Băsescu in casa din Mihăileanu!

de Toma Roman Jr    |    23 Iul 2012   •   20:55
Îl vreau pe Băsescu in casa din Mihăileanu!

Marius Oprea, cu care sunt amic, a tinut neaparat sa mearga cu cartea pe care a publicat-o impreuna cu Jurnalul National fix in fata vilei (pardon, etajului) pe care a luat-o Traian Basescu pe strada Stefan Mihaileanu.

In fata cladirii asteptau vreo zece ("vecini") suparati ca ii deranjam in atmosfera pe care o genereaza in zona augustul personaj. Cu toate ca evenimentul nu fusese anuntat decat intre prieteni, "vecini" au inceput sa zbiere. Desi Oprea voia doar sa spuna ceva, la o portavoce, pe domeniul public au aparut ca din senin jandarmi, politisti, informatori de diverse categorii, betivi. Unii strigau "muie", altii dadeau din aripi, televiziunile inregistrau, oamenii se veseleau.
Oprea si cartea lui au avut vreo 40 de sustinatori, peste ei s-au suprapus baieti la bustul gol, cetateni indignati, poporeni aparuti oportun. Nu sufar de paranoia, dar nu vad de ce la o manifestare in cadru restrans, care trebuia sa se desfasoare in parculetul langa vila pe care "Marele Presedinte" si-a atribuit-o ilegal, au crescut brusc sustinatori ai lui Traian Basescu care au claxonat, au incercat sa ne imbranceasca, ba chiar spuneau ca le violam spatiul intim, cu toate ca niciun amic de-al lui Oprea nu se bagase cu anasina in curtile sau in casele lor.

Una peste alta, e dreptul fiecarui roman sa aprecieze daca Traian Basescu are dreptul la o casa mult subevaluata, daca isi doreste presedinte un Superman de port care ne prosteste pe toti sau daca vrea sa schimbe mecla de la Cotroceni, pana una-alta scenarii cu oameni ai muncii indignati, vecini suparati si "popor care vrea dreptate" s-au mai consumat si in '90, la inceput.
Traian Basescu se dovedeste inca o data un partizan al ideii de "vecinii si IMGB face ordine", el se inscrie in vocatia totalitara a unor personaje precum Nicolae Ceausescu, Ion Iliescu sau tot Traian Basescu fiindca, vorba aia, e la al doilea mandat prelungit.
Eu unul mi-as dori foarte tare ca Traian Basescu sa se mute in casa din Stefan Mihaileanu. Asta ar imsemna sa lase liber locul de la Palatul Cotroceni, sa-si faca o preocupare majora din procesele pentru vila pe care a ocupat-o abuziv, asta ar insemna ca am scapat de el din viata publica si c[ i-am da niste preocupari care tin de dreptul civil si eventual de cel penal.

×