x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator În sprijinul spaţiilor verzi

În sprijinul spaţiilor verzi

de Daniela Cârlea Şontică    |    30 Iul 2009   •   00:00

Un protocol de colaborare pentru stoparea construcţiilor pe spaţiile verzi a fost semnat ieri între Fundaţia Sf. Iosif Pro Patrimonio Christiano, Ecocivica, PSD şi PRM, organizaţiile de Bucureşti.



Principalele acţiuni comune vor fi: interzicerea prin lege a construirii pe spaţiile verzi de orice fel, acestea urmând să rămână de utilitate publică; menţinerea spaţiilor verzi actuale  şi extinderea lor la 26 mp pe cap de locuitor, aşa cum prevăd normele europene; susţinerea în Parlamentul României a iniţiativei legislative privind exproprierea pentru cauza de utilitate publică a terenului de lângă Catedrala Romano-Catolică Sfântul Iosif, pe care se construieşte abuziv clădirea de 19 etaje.

"BAZAŢI-VĂ PE NOI"

"Abia de acum va începe adevărata luptă de stradă, dar şi în instanţă contra ilegalităţilor din domeniul construcţiilor ilegale. Bazaţi-vă pe noi!", a spus Codrin Ştefănescu. Marian Vanghelie a declarat: "Vom crea o iniţiativă legislativă pentru retrocedarea terenurilor ilegal luate de diferite firme şi vom cere ca aceia care au semnat acte ilegale pentru astfel de terenuri să răspundă pentru ceea ce au făcut".

Peremistul Marius Marinescu a spus că el a şi iniţiat în octombrie 2008 un astfel de demers în Parlament, iar dacă se va întârzia prea mult soluţionarea pe această cale este posibil ca Guvernul să dea o ordonanţă de urgenţă prin care să se declare de utilitate publică terenul de lângă Catedrala Sfântul Iosif.

×
Subiecte în articol: observator