x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Incendiu la un liceu din Vaslui, un chioşc alimentar din interiorul şcolii a luat foc

Incendiu la un liceu din Vaslui, un chioşc alimentar din interiorul şcolii a luat foc

01 Noi 2010   •   00:00

Un incendiu de mici proporţii a avut loc, luni dimineaţă, la Liceul cu Program Sportiv din Vaslui, după ce un chioşc alimentar din interiorul unităţii de învăţământ a luat foc în urma unui scurtcircuit la un prelungitor.



Potrivit conducerii Liceului cu Program Sportiv Vaslui, incendiul a izbucnit la chioşcul alimentar situat pe unul din holurile şcolii, de unde elevii au acces în laboratoarele şi biblioteca unităţii de învăţământ.

"Din fericire, lucrurile nu au scăpat de sub control, incendiul fiind stins la timp de către pompieri, fără a se extinde în interiorul liceului. De fapt, a fost vorba de mai mult fum decât flăcări, astfel încât nu putem vorbi de pagube materiale importante. Nu se pune problema suspendării cursurilor pentru vreo clasă de elevi. Am deschis toate geamurilor pentru a se aerisi cât mai repede laboratoarele şi biblioteca, situate pe holul unde a luat foc acel chioşc alimentar", a declarat, luni, Mihaela Lefter, directorul Liceului cu Program Sportiv Vaslui.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui susţin că nu s-a pus problema evacuării elevilor din şcoală deoarece incendiul a avut loc înaintea începerii orelor de curs.

"Incendiul a avut loc când elevii încă nu se aflau la şcoală. S-a intervenit în timp optim pentru stingerea flăcărilor astfel încât nu s-a problema extinderii incendiului. Din primele cercetări făcute la faţa locului, cauza cea mai probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit produs la un prelungitor în care erau introduşi mai mulţi consumatori", a precizat Alina Poiană, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

În urma acestui incident, conducerea Liceului cu Program Sportiv a decis rezilierea contractului cu societatea care avea acel chioşc în incinta şcolii şi, implicit, evacuarea acestuia din unitatea de învăţământ.

Mediafax.

×
Subiecte în articol: observator