x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Îngrijoraţi de campania de vaccinare pentru gripa A/H1N1

Îngrijoraţi de campania de vaccinare pentru gripa A/H1N1

15 Ian 2010   •   00:00

Societatea Naţională de Medicina Familiei şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie din România sunt îngrijorate de evoluţia campaniei de vaccinare pentru gripa A/H1N1, dar şi de comunicarea defectuoasă între segmentele sistemului sanitar.



Pentru a evita scandalurile, acuzele, cele două organizaţii au precizat că medicii de familie au primit primele doze abia cu o săptămână înainte de Crăciun, iar campania de imunizare a început mai târziu decât a fost prevăzut iniţial. Întârzierea a fost urmată şi de teama şi refuzul unei părţi a populaţiei de a se vaccina, din cauza unei campanii insuficiente de promovare naţională. Pe de altă parte, numeroase personalităţi publice combat vaccinul sau refuză să se vaccineze, iar opţiunile lor sunt difuzate de mass-media, influenţând populaţia.

O altă nemulţumire este legată de faptul că direcţiile de sănătate publică judeţene au repartizat, în general, doze insuficiente fiecărui medic de familie, doze ce s-au epuizat rapid şi nu au fost suplimentate nici până acum.

Aşadar, Societatea Naţională de Medicina Familiei şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie din România solicită Ministerului Sănătăţii şi, respectiv, Direcţiilor de Sănătate Publică judeţene urgentarea şi îmbunătăţirea modalităţilor de aprovizionare cu vaccin a medicilor de familie.

×
Subiecte în articol: observator