x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Întrebări ?Enervări !!Mirări !?!

Întrebări ?Enervări !!Mirări !?!

20 Mai 2009   •   00:00

!! Ne enervează funcţionarii publici, care vorbesc cu "tu", crezând că dacă ei stau pe scaun şi au un calculator în faţă s-au ajuns şi nu mai e nevoie să mai fie politicoşi.



Şi secretarele din domeniul public, care împărtăşesc aceeaşi problemă cu funcţionarii. Indolenţa este de fapt o trăsătură a funcţionarilor publici: vine omul, stă la coadă, ajunge la ghişeu şi i se spune că-i trebuie o copie pentru cutare document. "Bine, dar n-aţi scris asta nicăieri." "Păi, nu ţi-a spus nimeni de la coadă? Bine, hai, du-te şi fă copia, că te bag eu în faţă." Nu că asta e de Caragiale?

!! Ne întrebăm cine e intelectualul care a întocmit programul zilnic de funcţionare al ghişeelor la instituţiile publice. Cum se gândeşte deşteptu' ăla că poţi s-ajungi în faţă, în condiţiile unei cozi de cinci metri în mai puţin de trei ore? În plus, la stat, nici o instituţie nu mai funcţionează după ora patru după-amiaza. Bănuim că ăştia ne cam iau de fraieri. Mrrrr!

!! Ne calmează foarte mult întârzierile trenurilor, pentru că mai avem timp să mai mergem pe ici, pe colo, mai căscăm ochii. Dar ne enervează faptul că trenul ajunge în gară mai repede decât a anunţat şi că pleacă tot atât de repede! Şi ne mai enervează impiegaţii care te-ar fi anunţat dac-ar fi ştiut că nu stai în gară s-aştepţi trenul, dar aşa... ce să-ţi facă? Ori îl aştepţi pe următorul, ori faci autostopul. Autostopul să-l faceţi dumneavoastră, domnule impiegat!

!! Ne enervează cerşetorii care mimează că n-au picioare. Păi, ăştia câştigă într-o zi mai mult decât unul care munceşte de-i sar capacele! Bunăoară, e unul în Bucureşti care se târăşte de ţi se frânge inima, nu alta. Ei, după ce-şi termină programul (două milioane pe zi), se retrage într-un parc, se dezechipează şi se duce să bea bere nemţească. La terasă, că s-a făcut frumos afară.

×
Subiecte în articol: observator