x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Kovesi: Dosarul lui Oprescu a fost deschis în acest an; nu a fost o sesizare de la serviciile de informaţii

Kovesi: Dosarul lui Oprescu a fost deschis în acest an; nu a fost o sesizare de la serviciile de informaţii

08 Sep 2015   •   11:01
Kovesi: Dosarul lui Oprescu a fost deschis în acest an; nu a fost o sesizare de la serviciile de informaţii

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat marţi că dosarul primarului Sorin Oprescu a fost deschis de procurori în primăvara acestui an, în urma unor plângeri formulate de două persoane, iar în acest caz nu a existat o sesizare de la serviciile de informaţii.

Citește și Kovesi: Procedural, nu a fost flagrant în cazul Oprescu!

"Dosarul a fost deschis ca urmare a unor plângeri formulate de două persoane fizice, altele decât persoana care a oferit în seara de 5 septembrie banii primarului. Persoana care a oferit aceşti bani nu are calitatea de denunţător, ci are calitatea de suspect. El a fost propus cu măsura arestului la domiciliu în cursul zilei de ieri, măsură care a fost şi aprobată de instanţa de judecată. Deci, el se află în arest la domiciliu şi are calitatea de suspect şi nu de denunţător. Dosarul a deschis în primăvara acestui an, ca urmare a unor plângeri formulate de persoane fizice. Nu a fost o sesizare venită de la serviciile de informaţii, nu a fost o sesizare din oficiu, ci două persoane fizice au depus o plângere, dacă nu mă înşel, la sfârşitul lunii martie", a spus Kovesi, prezentă marţi al sediul CSM.

Kovesi a infirmat faptul că fiul lui Oprescu ar avea vreo calitate în acest dosar sau în alte dosare de la DNA.

Pe de altă parte, Kovesi nu a dorit să răspundă unor întrebări ale jurnaliştilor, care doreau să afle dacă Sorin Oprescu mai este vizat şi în alte dosare deschise de DNA sau dacă serviciile de informaţii procurorilor în legătură cu alte fapte ale primarului.

Sorin Oprescu a fost arestat sâmbătă noapte pentru 30 de zile, el fiind acuzat de procurorii DNA de luare de mită.

Sursa: Agerpres

×