x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Kovesi: Procedural, nu a fost flagrant în cazul Oprescu!

Kovesi: Procedural, nu a fost flagrant în cazul Oprescu!

08 Sep 2015   •   10:34
 Kovesi: Procedural, nu a fost flagrant în cazul Oprescu!
Sursa foto: Laura Codruta Kovesi

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat marţi că primarul Sorin Oprescu nu a fost oprit de anchetatori în momentul în care a luat banii, din considerente de tactică a anchetei, acesta fiind percheziţionat corporal în sediul DNA.

Citește și Kovesi: Dosarul lui Oprescu a fost deschis în acest an; nu a fost o sesizare de la serviciile de informaţii

"La suspectul Oprescu nu s-a aplicat procedura flagrantă conform Codului de procedură penală. (...) Din considerente de tactică a anchetei, nu a fost oprit în momentul săvârşirii persupusei fapte, ci imediat după. A fost citat cu mandat de aducere. Ca şi un detaliu tehnic, potrivit Codului de procedură penală, nu se pot efectua percheziţii domiciliare, după orele 20,00, deci percheziţiile pe timp de noapte. Având în vedere că în această cauză sunt suspectate şi alte persoane, din considerente de anchetă, acesta a fost citat cu mandat de aducere la scurt timp după comiterea presupusei fapte", a declarat procurorul şef al DNA.

Kovesi a explicat că o parte din bani au fost găsită cu ocazia percheziţiei corporale asupra lui Oprescu, o parte la domiciliul acestuia, iar o altă parte din bani a fost găsită asupra unui martor, care a fost audiat în aceeaşi zi.

Laura Kovesi a mai spus că percheziţia corporală asupra lui Oprescu a fost efectuată la sediul DNA.

Sursa: Agerpres

×