x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Liiceanu, preşedintelui Băsescu: Intelectualii din România s-au recunoscut cu valorile lor în activitatea dumneavoastră

Liiceanu, preşedintelui Băsescu: Intelectualii din România s-au recunoscut cu valorile lor în activitatea dumneavoastră

de Agerpres    |    09 Mai 2014   •   18:52
Liiceanu, preşedintelui Băsescu: Intelectualii din România s-au recunoscut cu valorile lor în activitatea dumneavoastră

Scriitorul Gabriel Liiceanu a declarat vineri, la ceremonia în care a fost decorat de şeful statului, că Traian Băsescu a fost la înălţimea exigenţelor unei bune părţi a intelectualilor din România, adăugând că aceştia s-au recunoscut cu valorile lor în activitatea preşedintelui.

"Fac parte din acei cărora li s-a lipit eticheta de intelectual al lui Băsescu şi aş vrea să spun cu această ocazie că aţi fost la înălţimea unei bune părţi a intelectualităţii din ţara asta şi că ei v-au considerat, nu ei, intelectualii lui Băsescu, ci pe Băsescu ca pe preşedinte al lor. Asta înseamnă tocmai că s-au recunoscut cu valorile lor în activitatea dumneavoastră. Altfel spus, că timp de 10 ani cât aţi fost, sunteţi preşedintele României, nu aţi făcut decât să ne aşezaţi pe drumul pe care noi, cei care credem care e binele în chip matur al României, trebuia să ne aşezăm. Şi pentru asta vă mulţumim", a afirmat Gabriel Liiceanu.

Preşedintele Traian Băsescu i-a decorat, vineri, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Cotroceni, pe scriitorii Horia Roman Patapievici şi Gabriel Liiceanu. Horia Roman Patapievici a fost decorat cu Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler, iar Gabriel Liiceanu - cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Ofiţer. Decretul de decorare a lui Patapievici a fost semnat în 2010, iar documentul în cazul lui Liiceanu - în 2012.

Au mai primit distincţii regizorul Peter Netzer, directorul Muzeului Naţional Cotroceni, Adina Renţea, scriitorul şi criticul literar Dan C. Mihăilescu, criticul muzical Dumitru Avakian şi realizatorul de programe Radio România Cultural Teodora Stanciu.

×