x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Magistraţi cercetaţi disciplinar

Magistraţi cercetaţi disciplinar

de Violeta Fotache    |    17 Mar 2010   •   00:00

Judecătoarea Camelia Caramalu, din cadrul Judecătoriei Timişoara, judecătorii Ileana Alexandru şi Mircea Dumitru Dinică, ambii de la Judecătoria Constanţa, sunt cercetaţi disciplinar.

Exercitarea funcţiei cu rea-credinţă, refuzul nejustificat de a îndeplini o îndatorire de serviciu, absenţe nemotivate de la serviciu în mod repetat şi atitudinea nedemnă în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu sunt abaterile pentru care este cercetată disciplinar judecătoarea Camelia Caramalu. Mircea Dumitru Dinică este acuzat de efectuarea cu întârziere a lucrărilor, din motive imputabile acestuia. Pentru acelaşi motiv este cercetată şi judecătoarea Ileana Alexandru, aceasta având în plus acuzaţia de exercitare a funcţiei cu rea-credinţă. Cei trei au avut ieri termen la şedinţa Secţiei pentru judecători în materie disciplinară.


UN AVERTISMENT ŞI DOUĂ AMÂNĂRI
Secţia pentru judecători în materie disciplinară a hotărât să o sancţioneze pe judecătoarea Ileana Alexandru, de la Judecătoria Constanţa doar cu avertisment, aceasta fiind la "prima abatere". Celelalte două cazuri au fost amânate pentru data de 31 martie, pentru administrare de probe.

×
Subiecte în articol: observator