x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mâine se redeschide Maternitatea Giuleşti

Mâine se redeschide Maternitatea Giuleşti

de Monica Andrei Capatos    |    19 Sep 2010   •   00:00

Maternitatea Giuleşti se va deschide mâine, fiind terminate lucrările de renovare. "Ne-am încadrat în timpul promis. S-au terminat reparaţiile la corpul unde s-a întâmplat tragedia", a spus primarul general, Sorin Oprescu.



Au fost montate detectoare de fum şi supraveghere video la Secţia terapie intensivă prematuri, care a fost refăcută. Oprescu a declarat că şi în celelalte spitale ale municipalităţii vor începe lucrările de montare de detectoare de fum şi a aparatelor de supraveghere video.

La Spitalul Foişor a început deja instalarea acestora şi se încearcă să se pună în funcţiune staţia existentă şi detectoarele de fum de la Spitalul Malaxa. În curând va începe etapa de restructurare, astfel că unele secţii vor fi mutate de la unele spitale în clădiri corespunzătoare care au potenţial de dezvoltare şi amenajare. Primarul general a dat exemplu Secţia de dermatologie de la Spitalul "Şerban Vodă", unde clădirea este foarte veche, iar tavanele au început să cadă. Revendicările şi ulterior retrocedările unor unităţi sanitare au rămas încă o problemă ce greu poate fi rezolvată.

 "Nu putem face faţă, mă refer la condiţiile de chirie, şi atunci vom găsi un spaţiu corespunzător în spitalele nou-dezvoltate, cum este, de exemplu, «Malaxa», care s-a transformat în câţiva ani într-unul civilizat, european", a spus Oprescu. În urma tragediei de la Maternitatea Giuleşti, şase bebeluşi au murit, iar cinci au supravieţuit, fiind transportaţi pentru tratament la Spitalul "Grigore Alexandrescu". Doi bebeluşi au fost deja externaţi.

×
Subiecte în articol: observator