x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Minerii - Protest suspendat

Minerii - Protest suspendat

de Adrian N. Ionescu    |    23 Noi 2005   •   00:00
Minerii - Protest suspendat

Dupa majorarea cu circa 27% a platilor compensatorii aferente minerilor pe cale de a fi concediati anul viitor, sindicatele miniere au decis suspendarea mitingului de protest prevazut pentru vineri.

Potrivit protocolului, un miner concediat urmeaza sa primeasca in medie 200 de milioane lei vechi, in doua transe, 150 de milioane la desfacerea contractului de munca si restul in termen de 4-6 luni. Cei 3.100 de mineri care vor primi preavizele inca de luna viitoare vor obtine ambele transe o data. Alti 8.100 de mineri le vor urma anul viitor.

REGENERAREA. "MEC va sprijini minele viabile cu investitii in modernizare in 2006, astfel incat acestea sa-si continue activitatea in conditiile reducerii subventiei cu circa 17% la huila si cu 25% pentru celelalte activitati miniere", potrivit ministrului Codrut Seres. Pana la jumatatea anului viitor va fi lansat un nou program de investitii de circa 140 milioane de dolari, care se vor adauga programului actual derulat cu Banca Mondiala, de 120 milioane de dolari, destinat inclusiv crearii de locuri de munca, potrivit oficialilor ministerului.

Pana la 10 decembrie va fi reanalizat modul de functionare a Agentiei pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere, prin care se desfasoara programele respective si, mai ales, proiectele referitoare la regenerarea economica a zonelor miniere monoindustriale, printre care Petrosani, Motru, Borsa si Zlatna.

×
Subiecte în articol: observator