x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Motocicliştii vor susţine două circuite de poligon!

Motocicliştii vor susţine două circuite de poligon!

de Mara Raducanu    |    15 Mar 2010   •   00:00



Mare atenţie! De mâine, conform procedurii de examinare pentru obţinerea permisului de conducere, candidaţii pentru categoriile A şi A1 (motociclete) vor susţine două circuite în poligon, pentru testarea stăpânirii motocicletei în condiţii dinamice.

"Sunt introduse nişte manevre speciale care să permită testarea şi evaluarea  aptitudinilor de stăpânire şi manevrare a motocicletei în condiţii dinamine, la viteze cuprinse între 30 şi 50 km/h.
Noul poligon va fi reorganizat în acest sens şi mai lung cu 35 de metri. Candidaţii vor executa primul circuit de poligon, după care vor trece la cel de-al doilea, unde vor demonstra dacă dau sau nu dovadă de anumite abilităţi care să le permită să conducă o motocicletă.

Accelerarea, frânare şi evitarea de obstacole vor fi principalele metode de testare pentru motociclişti. Schimbările de examinare sunt foarte importante  şi sperăm să fie de bun augur, deoare motocicliştii reprezintă o categorie auto expusă în mod excesiv riscului rutier", au declarat surse din cadrul Direcţiei Permise şi Înmatriculări Auto.

×
Subiecte în articol: observator