x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicolae Popa face DEZVĂLUIRI INCENDIARE despre Traian Băsescu și Laura Codruța Kovesi

Nicolae Popa face DEZVĂLUIRI INCENDIARE despre Traian Băsescu și Laura Codruța Kovesi

11 Ian 2017   •   09:19
Nicolae Popa face DEZVĂLUIRI INCENDIARE despre Traian Băsescu și Laura Codruța Kovesi

Nicolae Popa, supranumit ”tatăl FNI”, a vorbit, în exclusivitate pentru Antena 3, pentru prima dată de când a fost extrădat din Indonezia. În 2006 el a fost condamnat în contumacie la 15 ani de închisoare pentru fraudă și delapidare în legatura cu colapsul din 2000 al Fondului Național de Investiții cu un prejudiciu estimat la 1,2 milioane de euro adus unui număr de aproximativ 130.000 de investitori. Condamnarea este definitivă și fără drept de apel. Popa a mai fost condamnat și la 12 ani de inchisoare în dosarul FNA. Fiind fugit din țară din 2000, Popa a fost arestat pe 1 decembrie 2009 în Jakarta, Indonezia și extrădat în România pe 21 aprilie 2011.

Popa spune că Traian Băsescu a contribuit la arestarea sa pentru a câștiga în turul 2 al alegerilor din 2009. El mai dezvăluie că Laura Codruța Kovesi a fost în Bali, pe când era procuror general al României.


 ”Am plecat pe 7 iunie 2000 din România. Îmi luasem un bilet de concediu pentru Bali din decembrie 1999. În 2005 am devenit jucător profesionist de bowling. Eu am plecat legal din România. Am avut viză turistică, apoi viză de afaceri. Ambasada României la Jakarta mi-a prelungit pașaportul în 2001.

Eu nu am fost fugar. Am locuit legal în Indonezia, fără să mă ascund. Eu nu am fost căutat sau nu a existat interes. Jurj Remus e procurorul care a semnat urmărirea penală a mea. E procurorul implicat în procesul ginerelui fostului președinte, Traian Băsescu. Nu-l cunosc și nu m-am întâlnit niciodată cu Mircea Geoană. Pe mine nu m-a arestat Interpolul, ci o secție nou înființată a poliției indoneziene ce era antrenată de agenți ai FBI. Trebuia o lovitură emoțională pentru ca domnul Traian Băsescu să câștige al doilea mandat. El, după primul tur, știu că era la 6 procente în urma lui Geoană.

Domnul Vântu a fost unul dintre adversarii cei mai redutabili ai lui Traian Băsescu. Și-a dat seama că e un personaj nociv pentru România.

În timp ce mă aflam în arest la Jakarta, un ofițer a spus că cineva de la Ambasada României vrea să vorbească cu mine. Am ajuns într-o sală unde era multă lume, presă, televiziuni și Marius Iacob, care era procuror adjunct general al României. Extrădarea mea a avut loc în 21 aprilie 2011. Laura Codruța Kovesi și Angela Nicolae a fost în Bali la o reuniune a poliției și procuraturii pentru combaterea criminalității internaționale.

Aeronava a venit fără ocupanți. Am făcut escală în India, Dubai și nu am coborât niciodată din avion.”, a declarat Nicolae Popa la Antena 3.

×